Taigi – vaikščiojama gamtoje, kvėpuojama grynu oru ir kartu veikiami gyvybiniai taškai. Saulėtomis dienomis vaikščiojimo basomis efektas sustiprinamas saulės teikiama energija, D vitaminu. Saulės spinduliai įkaitina smėlį, akmenukus, kurie savo šilumą perduoda jais žengiančiam žmogui. Stiprinama sveikata – brangiausias žmogaus turtas.

Skverą atidarė Prienų globos namų direktorė Angelė Bajorienė ir Prienų rajono savivaldybės gydytojas Virginijus Slauta. Su sveikatos stiprinimo galimybėmis skvere supažindino slaugytojo padėjėja Solveiga Pinigienė, senjorų grūdinimo idėjų iniciatorė.

Gyventojai su džiaugsmu išbandė pėdos taškų grūdinimui skirtus takelius, vaikščiojimo smėliu, akmenėliais, kankorėžiais ypatumus. Gamtinės medžiagos buvo naudojamos ir taškams, esantiems rankų pirštuose, aktyvinti.

Renginys vyko gamtoje, todėl dalyviai bendravo ir su miško gyventojais: meška, vilku, lape, buvo susitikę Raudonkepuraitę, medžiotoją ir klausėsi Globos namų gyventojų ansamblio „Širdy dar ne ruduo“ dainų.

Prienų globos namų gyventojai, bendraudami vieni su kitais, keičiasi gyvenimiškąja ir profesine patirtimi. Jau keletą metų čia gyvenantis Bronius Klimaitis turi apie ką pakalbėti su savo bendraminčiais.

Sukaupęs didelę gyvenimo patirtį buvęs mokytojas, režisierius, Vilniaus Kultūros skyriaus inspektorius, vėliau vedėjas, įkūręs ansamblį „Rūta“ ir dabar žavi visus savo kūrybingumu, entuziazmu, geranoriškumu ir, be abejo, nuoširdumu. Prienų globos namuose išleistas stendas su gyventojo Broniaus Klimaičio kūryba. Šį stendą paruošė praktiką atliekanti VDU Socialinių mokslų fakulteto, Socialinės gerovės instituto, Socialinio darbo I kurso studentė Evelina Urbštaitė.

Prienų globos namai akredituoti darbui su savanoriais ir turi EST priimančios savanorius organizacijos statusą. Jau antri metai tęsiamas EST projektas „Veiklusis jaunimas“. Globos namuose dirba savanoriai iš Europos Sąjungos šalių, Ukrainos.

Nuo birželio mėnesio globos namuose pagal SALTO-YOUTH programą dirba savanorė Svetlana Kovalenko (Ukraina). Mergina įgijusi psichologinį išsilavinimą, tikisi įgyti įgūdžių dirbti su senjorais ir padėti Globos namų darbuotojams. Tai pat Svetlana mokysis lietuvių kalbos, susipažins su tradicijomis ir papročiais. Darbo metu pristatys savo gimtąją šalį, dalyvaus bendruomenės renginiuose Prienuose ir Birštone.

Prienų globos namų administracija bei gyventojai palaiko ir stiprina ryšius su kitomis socialinėmis įstaigomis. Globos namų atstovai dalyvavo Kauno Panemunės senelių namų 25-erių metų įstaigos jubiliejuje. Visus gyventojus bei darbuotojus pasveikino Prienų globos namų direktorė A. Bajorienė, gyventojų ansamblis „Kvietkelis“ atliko šiai progai skirtą programą. Šilti ir draugiški įstaigų tarpusavio santykiai, nuolatinis bendravimas padeda geriau pažinti vieniems kitus, patirti džiugių ir malonių akimirkų.

Jau antrą dešimtmetį tęsiasi bendradarbiavimas su Lenkijos globos namais. Dalyvaujama meniniuose, kūrybiniuose, sportiniuose projektuose, pristatomos tradicijos ir papročiai, keičiamasi profesine patirtimi. Globos namų gyventojų komanda dalyvavo tradiciniame integraciniame ėjime gatvėmis Suvalkų mieste, „Kalina“ globos namuose. Tai kartų bendravimo projektas, apjungiantis Lietuvos ir Lenkijos socialinių paslaugų įstaigų gyventojus.

Gyventojai po varžybų buvo apdovanoti diplomais, atminimo dovanėlėmis, turėjo galimybę pabendrauti, padainuoti, pasidalinti gerąja patirtimi, pabūti kartu. Iš kelionės gyventojai parsivežė daug įspūdžių, gerų prisiminimų, naujų pažinčių.

Džiugu, kad šiais senjorų aktyvinimo ir kartų solidarumo metais, globos namų gyventojai gali gyventi aktyvų ir pilnavertį gyvenimą, stiprinti fizinę ir dvasinę sveikatą, plėsti saviraiškos ir savirealizacijos galimybes.