Dar labiau vyriškį suglumino tai, kad pamačiusi, kai fotografuojamas jos automobilis, iš parduotuvės išėjusi moteris, paklausta, iš kur gavo policijos uniformą, pradėjo plūstis.

„Galų gale kyla daugybė klausimų Lietuvos policijos komisarams, pavyzdžiui, ar ši moteris policijos pareigūnė?“, – stebėjosi vyriškis.

DELFI kreipusis į pareigūnus paaiškėjo, kad fotografuota moteris – iš tiesų policijos pareigūnė. Šiuo metu pradėtas tyrimas, ar ji pažeidė KET.

„Tikslinant informaciją nustatyta, kad automobilio naudotojas yra Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Vilniaus apskr. VPK) pareigūnė. Pagal 2015 m. rugpjūčio 12 d. pateiktą informaciją Vilniaus apskr. VPK pradėtas tarnybinis patikrinimas dėl policijos tarnybinės uniformos naudojimo teisėtumo ir galimo Kelių eismo taisyklių (toliau – KET) pažeidimo (automobilio parkavimas draudžiamoje vietoje)“, – rašoma Policijos departamento Imuniteto valdybos viršininko Elano Jablonsko.

Nors kolkas patvirtinti fakto, kad padarytas KET pažeidimas, negalima, E. Jablonskas nurodė, kad policijos pareigūnas privatų gyvenimą privalo tvarkyti taip, kad nenukentėtų tarnybos interesai ir policijos pareigūno reputacija.

„Atsižvelgiant į tai, policijos pareigūnams akcentuojama, kad jie vengtų elgesio ir veiksmų, kuriais rodoma pažiūros (įsitikinimai, priklausomybė) tautinėms, etninėms ir kitoms grupėms, nes toks policijos pareigūnų elgesys iššaukia pagrįstą visuomenės pasipiktinimą ir mažina pasitikėjimą visos policijos sistema“, – teigė jis.

Tiesa, turėti numerio rėmelį nėra draudžiama – užrašuose tik negalima naudoti necenzūrinius žodžius ir nacistinius ar komunistinius simbolius, už kurių naudojimą atsakomybė numatyta Administracinių teisės pažeidimų kodekso 188(18) straipsnyje. Tiesa, KET 4 priedo 5 punkte nurodyta, jog draudžiama Lietuvos Respublikoje įregistruotą transporto priemonę eksploatuoti su kitos valstybės skiriamuoju ženklu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (782)