„Kad stirna stadione yra vieša paslaptis, ji ten gyvena kokius 4 mėn. Jokių veiksmų nesiimama, nes teigiama, kad stirna pati pabėgs.

Kodėl negalima gyvūno evakuoti ar perkelti į saugią vietą? O jeigu stirna pradės blaškytis judriose Rinktinės, Šeimyniškių gatvėse, sukeldama avarinę situaciją?

Stirna Žalgirio stadione
Nežinau, kur kreiptis: Gyvosios gamtos departamentas nereaguoja, kreipiausi ir į Aplinkos ministeriją. Prašau, gelbėkite gyvūną!“, - rašė moteris.

Gyvūnų globėjai vienbalsiai tikino, kad stirna, pajutusi pavojų, greičiausiai pati pasišalins iš stadiono.

Spėjama, kad stirna apleistame Žalgirio stadione gyvena nuo pavasario ir galbūt yra susilauksi palikuonių.

Vilniaus Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Sigitas Mikėnas įsitikinęs, kad stirna yra prisitaikiusi prie gyvenimo mieste.

„Vilniuje gyvena daug stirnų. Kai stadiono griovimo darbai ją pradės trikdyti, ji pati ims ir išeis.

Man atrodo, kad, jei kas nors pradės ją vaikyti ar bandyti užmigdyti specialiu šautuvu, tai ji galėtų iššokti į gatvę, susidurti su automobiliu, žmonės nukentėtų.

Tiesiog gyvūnas neklausia žmogaus, kada jam ateiti į miestą ir kada išeiti. Mano supratimu, kaip gyvūnas atėjo, taip ir išeis pats“, - sakė S. Mikėnas.

Gyvūnų globėjų asociacijos darbuotojai taip pat laikėsi nuomonės, kad stirna iš stadiono išeis pati, tačiau patarė kreiptis į vadovą Vytautą Gustaitį.

„Mes žinome apie šią stirną ir sekame jos situaciją jau kurį laiką. Jos gainioti ar migdyti tikrai nereikia, mes paprašėme, kad vakarais Žalgirio stadiono vartai būtų atidaryti, kad ji pati galėtų išeiti.

Vilniuje labai daug žaliųjų plotų, todėl daug ir stirnų. Vien praėjusią savaitę turėjome 4 iškvietimus dėl stirnų. Skambino žmonės ir dėl šios stirnos. Manau, kad ji greitai pati iš ten išeis“, - sakė V. Gustaitis.

DELFI fotografas nuvyko į šiuo metu griaunamą Žalgirio stadioną, tačiau stirnos jam užfiksuoti nepavyko. Pakalbinti statybininkai taip pat tikino gyvūno nepastebėję.