Viesulo padarinius užfiksavęs Tomas Markelevičius pasakojo, kad itin didelė žala padaryta Upytės gyvenvietėje, nusiaubtas Čičinsko kalnas. „Priėjus arčiau išvydau, kad tiltelis, vedantis kalno link suniokotas, o kalno papėdėje pilna privartyta storiausių medžių. Užlipus ant kalno sutikau vietinių gyventojų. Mama su vaikais fotografavosi greta nulaužtų medžių. Senelis su anūku ieškojo jų sodinto ąžuoliuko, kurį greičiausiai apgaubė nuvirtę medžiai“, - pasakojo Tomas.

Jo teigimu, po viesulo ant kelio nuo Upytės guli nuvirtę medžiai. „Gyventojai noriai pjovė kelią užtvėrusius medžius, tačiau ne taip noriai fotografavosi. Vyrai komentavo, kad žiemai malkų turės į valias. Gyventojai paragino vykti dar du kilometrus žvyrkeliu tolyn, kur stichija nusiaubė gyvenamąjį namą“, - pasakojo T. Markelevičius.

LNK „Žinios“ praneša apie šeimos istoriją – mama su dviem vaikais per kelias minutes prarado namus, bet džiaugiasi, kad liko gyvos, nes pavojus buvo netoliese. Viesulas nuplėšė stogą ir užvertė lubas toje vieotje, kur vaikai dar visai neseniai buvo žiūrėję televizorių.

Mama televizijai pasakojo, kad vyresnė dukra audros metu buvo lauke, važiavo dviračiu pas draugus. Kol spėjo pasislėpti tvarte vėjo šuorai nuskriaudė – kūnas nusėtas mėlynėmis.

„Prasidėjo toks viesulas – ratais lietus, vėjas didžiulis, visur ūžia, kaukia. Baisu, vienu žodžiu“, - pasakojo moteris, kurią su vaikais šią naktį priglaus kaimynė. Šeima iki šiol gyveno name, kuriame leido įsikurit vienas ūkininkas, tačiau dabar pastate jau nebeįmanoma apsistoti. Ateityje šeimai pagalbą laikinuose globos namuose žada seniūnija.

Viesulą matę žmonės LNK pasakojo, kad viesulas vakare ėjo siauru ruožu, išguldė daugybė medžių. Ant garsiojo Čičinsko kalno – taip pat. Viesulas pridarė nuostolių mažiausiai trijose Panevėžio rajono seniūnijose. Vienus nuplėštas stogas, kitur apgadintas automobilis. Dar kitur – išguldytos bulvės, daržovės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)