Už puotą sumokėjo 2000 eurų

DELFI komentatorė papasakojo, kad prieš 16 metų jiems pavyko vykusią šventę suorganizuoti vos už 1448 eurų.

„Vestuves atšokome prieš 16 metų. Patys organizavome, patys svečius kvietėme. Šventėme vieną dieną, išsinuomojome kavinę, draugams nurodėme papuošti. Kavinės nuoma – nauji indai (taip sutarėm su vadove, nes indai buvo nelabai kokie), na, ir mūsų produktai. Vyrui – pirktas universalus kostiumas, man – siuvome. Batai taip pat pirkti tokie, kad juos būtų galima toliau nešioti. Muzikantai, fotografas, operatorius, transportas buvo užsakyti per pažįstamus.

Dovanoti prašėme pinigus. Svotai (vestuvininkai – DELFI) vedė vestuves taip, kad nebuvo laiko nei valgyti, nei gerti. Šakočius teko svečiams dalintis, nes iki jų jau nebepriėjome. Kitą dieną susirinkome (vaišės gi liko), žiūrėjome nuotraukas, filmą ir tęsėm linksmybes. Už dovanotus pinigus grąžinome išlaidas ir nuvažiavome į kelionę. Vestuvės su viskuo kainavo apie 5000 litų (1448 eurų). Dabartinės kainos ir žmonių fantazijos – nereikalingos išlaidos“, – komentavo DELFI skaitytoja Ramoška.

Panašią šventę, kaip ir pirmojo pora, pavyko surengti ir kitai porai – vestuvės, į kurias buvo kviesta apie 30 svečių, atsiėjo 1158 eurų (4000 litų.)

„Kostiumas universalus, tiek vestuvėms, tiek kitai progai, suknelę nuomojau salone. Abiejų pirkti batai buvo patogūs, skirti tolimesniam nešiojimui. Šukuosena – salone, makiažas – pačios. Samdėm muzikantus, bet tik vienam vakarui.

Vestuvės vyko kaimo kavinėje, patiekalus suderinom iš anksto, kaina buvo 50 litų (14,48 eurų) žmogui. Kavinę puošė pamergės gėlių puokštelėmis, pirktomis Konarskio turgelyje ir tikrai kur kas mažesnėmis kainomis, nei kad paskaitau, kai puokštėms skiria po kelis tūkstančius. Nesamdėm nei automobilių, nei fotografų, juolab, filmuotojų. Fotografavomės salone, o kitas akimirkas užfiksavo draugai, nuotraukomis paskui internetu pasidalinom, prisidauginom, kiek norėjom ir kokių norėjom.

Vestuvių vedantieji buvo iš draugų rato, tai daug linksmiau ir smagiau, nei samdyti vedėjai ir linksmintojai, nes savi draugai daugiau žino visokių pokštų iš mūsų gyvenimo, kitaip nei svetimi, naudodami tuos pačius vestuvių scenarijus.

Žodžiu, mūsų vestuvės 30 žmonių kainavo apie 4000 litų (apie 1158 eurų). Nereikėjo imti jokių paskolų, gerai pasilinksminome, puikiai pavakarieniavom, niekas nenusinuodijo, alkoholio pakako, prisišokome, nuotraukų turime sočiai. Analogiškai šventėm krikštynas po dviejų metų. Šeimyninis gyvenimas juk nepriklauso nuo vestuvių dydžio, prabangos ir išleistos pinigų sumos“, – rašė pora.

Apie tai, kad savo šventę galima susiorganizuoti ne taip jau brangiai, rašė ir kita komentatorė.

„Mes patys prieš 14 metų per kelias savaites organizavome sau vestuves. Juk realiai tereikia pagrindinių dalykų, ką patys puikiausiai galite pasidaryti, tik reikia skirti laiko skambučiams ir susitarimams! Vyras pirko universalų kostiumą, nes nerado tinkamo nuomos salonuose, aš išsinuomojau gražią prancūzišką suknelę iš gero salono, kainavo pigiau, nei pirkti ar siūtis pas dizainerį, užsakiau puokštę ir stalų papuošimą, makiažą pasidariau pati, salone darė šukuoseną.

Užsakėme gerą restoraną gražioje Vilniaus vietoje. Toliau – fotografas, operatorius, transportas, profesionali muzikantų grupė su geru repertuaru. Nakčiai patys užsakėme fejerverkus iš įmonės.

Antrai dienai užsakėme už miesto poilsio vietą su pirtimi, geru maistu, vėl transportas, kad svečiai atsipalaiduotų, vėl grojo ta pati muzikantų grupė. Jei manote, kad planavimui reikėjo ypatingų pastangų, tai klystate. Tiesiog reikėjo noro, juk sava šventė, patys žinojome, ko norėjome. Vestuvės kainavo tikrai ne daug, o nuo dabartinių vestuvininkų sąmatų šiaušiasi plaukai, tai beprotybė! Dar noriu pridurti, kad tikrai turtingi žmonės švenčia kukliau, nei imantys paskolas prašmatnioms vestuvėms, po to skiriasi po kelių metų. Linkiu mažiau tos dirbtinos vestuvinės pompos, daugiau nuoširdumo“, – rašė „Paprasta nuotaka, be balandžių ir fanaberijų“

Kitas komentatorius pasakojo, kad už 40 žmonių vakarienę vestuvių proga bei nakvynę viešbutyje jauniesiems sumokėjo apie 1882 eurų.

„Vestuves suplanuoti nebuvo vargas. Su žmona sutarėm dėl svečių sąrašo (40). Ji buvo atsakinga už pakvietimus, fotografą ir savo suknelę. Aš buvau atsakingas už maistą ir savo aprangą. Maistą suderinau per internetą su restoranu. Viskas buvo jų – ir tortas, ir vaisiai, ir alkoholis. Už 40 žmonių vakarienę (3 patiekalai), 8 kg tortą, vaisius, 17 butelių vyno, priderinto prie valgio, ir jaunųjų nakvynę normaliame viešbutyje sumokėjau 6500 Lt (apie 1882 eurų). Daug ar mažai, patys spręskit. Meluoti restoranui, kokia proga, nemačiau prasmės“, – rašė komentatorius, slapyvardžiu „Man“.

8700 eurų už vestuves – pigu?

Tiesa, žmonės pasakojo ir girdėję apie milžiniškas kainas. Vieno skaitytojo teigimu, jo giminaitis vien už gėles sumokėjo apie 289 eurų.

„Jauna kolegė (jos alga litais buvo apie 1000 Lt/mėn – apie 289 eurų) kėlė vestuves už 30 tūkst. Lt (apie 8688 eurų) ir sakė, kad čia pigiai, nes daug ką patys organizavo. Mes, senokai tekėjusios, tik susižvalgėme. Mano vestuvės kainavo pietus restorane (mums ir liudininkams), suknelę paskolino draugė (jei ji nebūtų pasiūliusi, būčiau tuokusis su išeiginiu dalykiniu kostiumėliu, ne baltu). Gyvenam kartu jau per 20 metų.

Kartais juokiamės, kad pagal šiuolaikinę madą jau galėtume kelti vestuves, nes turėtume tuos kuklius 8688 eurus. Laimė, žinom geresnių būdų juos panaudoti“, – didelių puotų per vestuves rašė nesuprantanti komentatorė.

„Pasišlykštėjau sužinojęs, kad už 3 puokštes ant stalo, nuotakos puokštę ir gėlytes ant limuzino brolis paliko tūkstantį litų! Jis pats sužinojo tik po visko, nes kaina buvo apdairiai „įskaičiuota“ į vestuvių planavimą kartu su salės nuoma, maistu ir t.t. Vėliau, atrodo, jam sumažino kainą 200 Lt, kai paklausė, kas ten per gėlės buvo ir paprašė atskirai visų gėlių kainas atsiųsti, bet vis tiek nulupo... Būkite labai atidūs ir tikrinkite visas sąmatas“, – piktinosi skaitytojas, slapyvardžiu „Tikra tiesa“.

Norite pasidalinti patarimais organizuojantiems vestuves? Papasakoti, kiek išleidote organizuodami savo šventę?

Jūsų minčių laukiame žemiau arba el.paštu pilieciai@delfi.lt!


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (369)