Užsisakėme savaitei du kambarius name, kuris gerai įrengtas – europietiškai, su visa buitine technika, virtuvėje padėta kava dviejų rūšių, įvairių arbatų, šaldytuve – mineralinio du buteliukai, vaikams – sulčių, namo kieme yra septyni staliukai su kėdėmis, kepsninės, iešmai, grotelės, anglys, malkos su degiu skysčiu padėtos, vaikams – batutas, laipynės, supynės. Jis vertinamas 9.8. Tik penkios minutės pėstute iki jūros, vandens parko, kavinės. Po mažų derybų už parą sutarėme vietoje 100 Eur mokėti 90 Eur. Sutikti pažįstami už gerą dviejų kambarių butą mokėjo 50 Eur už parą, kur reikėjo eiti 10 minučių iki jūros.

Gatvių pavadinimai gražūs: Vilnu iela, Jurmals iela, ką išvertus reikštų Vilniaus ir Jūrmalos gatvės.

Susikalbėti Ventspilyje galima rusų kalba. Pliažai nuostabūs: dvigubai didesni negu Lietuvoje, žmonių juose trigubai mažiau, gatvėse jų tiek mažai, kad atrodo tuoj lis ar visi kažkur išvykę, bet ne, vanduo buvo 17-19 laipsnių, oras – 25-30! Namo šeimininkai sakė, kad 30 laipsnių karštis pasitaikė pirmąkart per 100 metų, todėl kondicionierių neįstatė, nes Ventspilio tokios karščio bangos įprastai nealina. Gal ir jo trūko, bet žmona sakė neleistų jungti, kad vaikai nesušaltų.

Miestelyje yra du vandens parkai, vienas – po atviru dangumi šalia jūros, kitas – uždaras, aplinkui yra įvairių žaidimų aikštelių, čiuožykla nuo kalno sėdint guminiame rate, visur pilna vaikų, dauguma kalba lietuviškai.

Paplūdimiuose yra dušai, WC kabinos, daugybė sporto ir žaidimų! Vaikų labai daug! Įvairių ledų kaina nuo 1 iki 2,5 Eur, priklauso, kokio dydžio porcija. Aš suvalgiau už 2.5 Eur pačią didžiausią porciją dviejų rūšių, dydžio kaip kokie du vyro kumščiai. Pasijutome lyg Turkijoje ar Bulgarijoje, oro temperatūra – 30, vanduo – 19 (buvo parašyta), nors apie 14 val. visi tautiečiai sakė, kad 20 mažiausiai. Nuo kopų vos ne iki pat jūros įrengtas maždaug dviejų metrų pločio medinis takas, todėl labai patogu mažuosius poilsiautojus privežti, ar dviračiais privažiuoti. Lietuvoje viskas kitaip, eina mamos persikreipusios, vilkdamos vežimėlį, dviračius irgi reikia traukti. Taip pat vaikams vietos daug nėra, trūksta žaidimų, įrengtų sporto aikštelių.

Šalia pliažų yra mašinų aikštelės, beveik visos mašinos su lietuviškais numeriais. Tai irgi patogu, o gėlynai, suoliukai, kt. sukuria labai malonios aplinkos pojūtį. Žinoma, ir karvės, kurios Venspilio miestelį liko puošti po 2002 ir 2012 metų Tarptautinių karvių švenčių.

Parduotuvėje kainos mažesnės negu Lietuvoje. Valgykloje pietūs kainuoja pigiai, žiūrint ką valgysi, bet man, kaip vyrui, kopūstų sriuba, trys salotos, stiklinė kefyro ir didelė porcija guliašo su grikiais kainavo tik 4.80 Eur !

Kavinėje porcijos didelės, keturiems pavalgyti pietų ir atsigerti užtenka 20-30 Eur. Lietuvos pajūryje kainuotų truputį brangiau. Kavinįse irgi yra vaikams įvairių supynių, šokdynių.

Mums patiko viskas, kartais atrodė, kad čia kaip Turkijoje ar Bulgarijoje – viskas įskaičiuota, gal trūko kambariuose tik kondicionieriaus. Ir nepatiko, kad gatvėse nėra greičio mažinimo įrengimų, liaudiškai vadinamų „gulinčiais policininkais“. Šiaip lietuviai važinėja lėtai, o mašinos su latviškais numeriais spusteli greitį.

Klaipėdos kraštui ir Lietuvos valdžiai akivaizdžiai yra ko pasimokyti iš broliukų latvių, bet lietuviški paplūdimiai juk neguminiai ir kainų politika kita...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.