„Iš pradžių pamaniau, kad užmyniau ant bitės ir ji man įgėlė, palikusi geluonį. Įkandimas, turiu pasakyti, buvo labai skausmingas – nuo ežero grįžau vos primindama koją, šlubavau. Paskui, geriau apsižiūrėjusi, pamačiau keistą gyvį, atropojantį iš ežero į sausumą ir vėl grįžtantį į vandenį“, – „Delfi“ redakcijai pasakojo moteris.

Pasak jos, pasidarė baisu vėl eiti maudytis, leisti prie vandens vaikus, nes smėlyje jį sunku pamatyti, o įgėlimas labai skausmingas. Smėlyje šeima rado ir jo lėliukes... Beje, gelia šis gyvis tarsi koks skorpionas – sugeba tai daryti tiek priekiu, tiek uodega, išsiriesdamas staigiu judesiu.

Moteris sako bandžiusi klausinėti, kas tai galėtų būti ir senolių, ir žvejų, bet niekas nieko panašaus nebuvo matę. Tik vieni pažįstami įtarė, kad tai galėtų būti dusios lerva.

***

Parodėme moters atsiųstą vaizdo įrašą staktosvoras.lt gamtininkui Edgarui Čepulkovskiui ir paprašėme pabandyti atpažinti šį sąmyšį sukėlusį gyvį.

„Manau, kad šis gyvis yra vienas iš didelės kūdravabalių (Hydrophilidae) šeimos. Tiksliau pasakyti vien iš vaizdo medžiagos būtų sunku. Gyvena jie dažniausiai stovinčiame vandenyje, pakrantėse. Žmonėms jų bijoti tikrai nereikia. Bet, aišku, kontakto patariama vengti, nes jie, kaip ir bet kurie gyvi padarai, pajutę grėsmę, ginsis visais įmanomais būdais“, – nuramino gamtininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (247)