Esant tikrai dideliam žmonių srautui tarp 11–12 valandos ryte, keltai plaukia su valandos pertrauka. Žmonių prisirenka pilna krantinė ir visi nori pakliūti į sekantį keltą. Kai kurie pradeda ieškoti alternatyvų ir plaukia su privačiais laiveliais, kurie kelia iki Jūrų muziejaus.

Žinoma, alternatyvos yra gerai, tačiau tikrai keista, kai įmonė, turinti užtikrinti žmonių susisiekimą su kitu krantu, priima sprendimą daryti tokio ilgio pertraukas tarp keltų.

Grįžtant atgal situacija buvo dar blogesnė, nes norinčių persikelti atgal į Klaipėdą susirinko milžiniška minia, kuri net netilpo į atplaukusį keltą. Keleivių laipinimas buvo sustabdytas net neužpildžius kelto dėl grafiko. Tai reiškia, kad žmonės su mažais vaikais, vyresnio amžiaus bei visi kiti paliktieji stovėjo pusę valandos ar dar ilgiau (jei netilpo ir dar kartą) ant saulės, be jokio pavėsio. Galimybės pasitraukti ir ramiai palaukti nebuvo, nes kritinė žmonių masė tiesiog bijojo užleisti savo eilės pozicijas ir vėl likti kitame krante.

Beje, iš Smiltynės persikelti alternatyviais laiveliais galimybės nėra, nes jie plaukia tik nuo Jūrų muziejaus. Taip pat atrodo keistas perkėlos sprendimas su vienu keltu vykdyti trikampio maršrutą Klaipėda-Smiltynė-Jūrų muziejus. Būtent dėl šio maršruto susidaro valandos laiko pertraukos ir didžiulės eilės. Pernai šį maršrutą vykdė kitas keltas. Jei antrasis keltas sugedęs ar neeksploatuojamas dėl kitų priežasčių, manau, reikėtų papildomą maršrutą tiesiog atšaukti. Juk yra galimybė persikėlus į Smiltynę į Jūrų muziejų nueiti pėsčiomis, nuvažiuoti traukinuku ar pagaliau pasinaudoti privačių laivelių paslaugomis.

Ar tikrai verta laikyti krūvą piktų žmonių ant tiesioginės saulės ir benorinčių tik kažkaip parsigauti į kitą krantą? Kokia yra Smiltynės perkėlos pozicija šiuo klausimu?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.

Komentuoja „Smiltynės perkėlos“ Technikos ir saugios laivybos direktorius, laikinai einantis generalinio direktoriaus pareigas, Mindaugas Čiakas:

„Didelis srautas žmonių susidarė ne tik dėl šiltų orų, bet ir dėlto, kad paskutinį mėnesio sekmadienį Lietuvos jūrų muziejus lankytojus priima nemokamai. Vien tik per paskutinį birželio mėnesio sekmadienį Lietuvos jūrų muziejuje ir delfinariume apsilankė apie 10 tūkst. žmonių.

Bendrovės turimas keleivinis keltas „Nida“ vienu metu gali perkelti iki 700 keleivių. Sekmadienį keltas „Nida“ atliko 28 reisus. Suprantame klientų nepasitenkinimą, kai tenka laukti, todėl sieksime padaryti viską, kad saugiai būtų užtikrintas savalaikis perkėlimo paslaugos suteikimas.“