Moteris laiške DELFI rašė nesistebinti, kad atvežtiniai vaisiai Lietuvos parduotuvėse gali būti padengti kokia nors medžiaga, tačiau šįkart labai nustebo, kai apžiūrėjus vaisius jos rankos pasidengė „blizgučiais“.

„Su akcija parduodami apelsinai mažai skiriasi nuo į naujametinę diskoteką išsiruošusių damučių. Blizga, švyti ne tik jie, bet ir rankos įdėjus keletą jų į maišelį. Gal ir gražu, pasijaučiau beveik auksaranke, na, arba penkiamete, sulaužiusia mamos blizgių akių šešėlių paletę“, – rašė skaitytoja.

Pasak jos, medžiaga, kuria pasidengė rankos, savo konsistencija itin priminė kosmetikoje naudojamus blizgučius.

„Noras įsigyti apelsinus dingo“, – teigė pirkėja.

DELFI kreipėsi į parduotuvės „Maxima“ atstovus – „Maxima LT“ Korporacinių reikalų departamento direktorius Rosvaldas Gorbačiovas paaiškino, kad medžiaga, atsiradusi ant moters rankų – pakitęs apsauginis vaisių vaškas.

„Greičiausiai kiekvienas esame pastebėję, jog kai kurių vaisių ir daržovių paviršius natūraliai spindi. Taip yra dėl to, jog vaisiai, tarp jų ir apelsinai, turi apsauginę plėvelę, dar kitaip vadinamą vaisių vašku, kuri vaisius apsaugo nuo sugedimo, padeda jiems ilgiau išlaikyti gerą estetinę išvaizdą. Priklausomai nuo laikymo ar transportavimo sąlygų, vaisių vaško forma gali kisti. Jei iš vaisiaus išgaruoja didesnis kiekis vandens, t.y., vaisius šiek tiek išdžiūsta, apsauginė plėvelė - vaisių vaškas - sukietėja arba kristalizuojasi. Todėl palaikius tokį vaisių ar vaisius rankose kiek ilgiau, sukietėjusio vaisiaus vaško likučiai gali nusėsti ant rankų ir blizgėti“, – nurodė R. Gorbačiovas.

Nors, pasak parduotuvės atstovo, toks apsauginio vaisių vaško formos pakitimas yra pakankamai retas reiškinys, būtent tokio proceso pavyzdys ir matomas pirkėjos padarytose nuotraukose.

„Galime užtikrinti, jog tokie vaisiai yra visiškai saugūs ir tinkami naudoti, o vaisių vaškas – natūralus darinys“, – nurodė „Maxima LT“ Korporacinių reikalų departamento direktorius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)