Su portalu susisiekusi Kruklių kaimo gyventoja pasakojo, kad elektra kaime dingo penktadienį apie 18 val. – laidus nutraukė vėtros išversti medžiai. Nors, pasak jos, gyventojai buvo informuoti, kad elektros tiekimas bus atnaujintas birželio 19 d., 21.30 val., pirmadienio popietę elektros gyvenvietėje dar nebuvo.

Iki pirmadienio pietų, pašnekovės teigimu, niekas nebuvo atvykęs atlikti tvarkymo darbų.

Moteris baiminosi, kad dėl netvarkomų nutrūkusių elektros laidų gali nutikti nelaimė, tuo labiau, kai vieni yra nukritę ant kelio. Dingusi elektra sukėlė papildomų nepatogumų ir jai pačiai, pavyzdžiui, neveikiančiame šaldytuve sugedo mėsa, kurią, pasak skaitytojos, visą reikės išmesti.

Apie 17 val. DELFI „Eso“ atstovai pranešė, kad Kruklių kaime elektros atnaujinimo darbai jau vyksta.

„Mūsų rangovai šiuo metu dirba Kruklių kaime ir šalina škvalo padarinius. Elektros tiekimas sutriko dėl ant oro linijų nuvirtusių medžių – šie pažeidė maždaug pusės kilometro ilgio oro linijos ruožą. Tokių gedimų šalinimas yra imlus laikui, nes pirmiausiai privalome pašalinti medžius ir tik tada galime tvarkyti pažeistą oro liniją. Darome viską, kad gyventojams būtų atkurtas elektros tiekimas kuo greičiau – jei leis oro sąlygos, dirbsime tol, kol galėsime atnaujinti elektros tiekimą Kruklių kaime“, – komentuodamas situaciją nurodė „Eso“ atstovas ryšiams su visuomene Martynas Burba.

M. Burba ragino žmones, pastebėjus nutrūkusį elektros oro linijos laidą, jokiu būdu jo neleisti ir nepriartėti arčiau kaip 8 metrus. „Negalima artintis ir liesti ant elektros laidų užvirtusių medžių, užkritusių šakų ar nuvirtusių oro linijų atramų, nes jie taip pat gali būti pavojingi gyvybei“, – paaiškino bendrovės atstovas.

Pasak jo, penktadienį praūžęs škvalas padarė daug žalos bendrovės tinklui.

„Dabar įvertinę gedimų mastą, galime pasakyti, jog tai buvo viena didžiausių gamtos stichijų per pastaruosius keletą metų. Per savaitgalį dirbo apie 200 operatyvių komandų, kurioms pavyko pašalinti didžiąją dalį elektros tiekimo sutrikimų. Jos darbus tęsia ir pirmadienį. Škvalo padarinių likvidavimą apsunkina sudėtingi gedimai: išversti medžiai nutraukė elektros linijas, be to, dalyje linijų fiksuojama po kelis gedimus. Taip pat buvo atvejų, kai teko keisti gūsingo vėjo nulaužtas atramas. Gedimų šalinimo laikui turi įtakos ir tai, jog kai kuriais atvejais operatyvinės komandos važiuodamos šalinti gedimų susiduria su ant kelio nuverstais medžiais. Dedame visas pastangas kuo greičiau atnaujinti elektros energijos tiekimą likusiems klientams“, – sakė jis.

DELFI primena, kad škvalas penktadienį Lietuvoje siautė birželio 17 d. – stichija nusiaubė sostinę, Kauną, pietų Lietuvą, grėsmingi debesys sukiojosi ir pajūryje. Vilniuje buvo sužeista moteris, Kaune ant namo nuvirto medis, visuose Druskininkuose dingo elektra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)