Skaitytojai piktinosi ir stebėjosi savivaldybės pozicija. Kai kurie teigė, kad šitaip rašyti – bailu, kiti klausė, galbūt ką ne taip suprato?

„Mieli Plungės rajono savivaldybės gyventojai,

Siekiant suvaldyti koronaviruso grėsmes, Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija, todėl prašome visų būti sąmoningiems ir, nesant būtinybei, nesilankyti Plungės rajono savivaldybės administracijos patalpose. Visus klausimus spręskime telefonu arba el. paštu.
Ačiū už supratingumą“, - rašoma savivaldybės įraše feisbuke.

Vėliau, komentaruose, savivaldybės atstovai dar patikslino: „Užregistravus pirmąjį atvejį Lietuvoje bei užsikrėtusiųjų skaičiui augant šalyse, kurios yra vos kelių valandų skrydžio atstumu nuo Lietuvos, būtina imtis visų atsargumo priemonių.

Prašome plungiškių atsakingai vertinti situaciją ir prisidėti, mažinant grėsmes, vengti artimų socialinių kontaktų. Suprantame, kad tai tikrai yra kiekvienos įmonės, įstaigos, organizacijos socialinės atsakomybės klausimas. Tad norime akcentuoti, kad būtent susitelkimas, supratingumas yra būtinas tam, kad grėsmės būtų suvaldytos tinkamai.“

Po šio įrašo paskelbimo tuoj pasipylė besipiktinantys komentarai.

„Tai laikas pasiimt neapmokamas atostogas :D. Beje, pirmiausia uždaryt reiktų mokyklas, darželius, bibliotekas, kavines, ir prekybos centrus, ten didžiausia terpė virusams plist, o savivaldybės darbuotojai turi dirbt ir esant epidemijai.

Keistuoliu teatras ir ekstremaliom situacijom bėga :D“, - juokėsi viena komentatorė.

„Jūs turbūt juokaujat :))). Žiurkės pirmos bėga iš skęstančio laivo? :) Turėkit gėdos tokias nesąmones rašyti. Pamirštat, iš kokių pinigų ir kam turėtumėte dirbti ir kieno interesams atstovauti?

Gal kaip tik apmokykite visus savivaldybes darbuotojus, kad esant reikalui galėtų eiti savanoriauti į ligonines“, - siūlė kitas.

Buvo ir nesutikusių su piktais komentarais bei teigiančių, kad įrašas patalpintas dėl žmonių saugumo.

„Žmonės, smegeninę įjunkit. Viešos įstaigos yra uždaromos, kad būtų išvengta žmonių susibūrimo ir kad būtų apsaugoti piliečiai, jog neužsikrėstų vienas nuo kito“, - paaiškino kita komentatorė.

Plungės rajono savivaldybės mero patarėjas Žydrūnas Purauskis apgailestavo, kad savivaldybės feisbuko paskyroje buvo paskelbta tokia žinutė.

„Savivaldybės feisbuko paskyrą administruoja viešųjų ryšių specialistas. Ši paskelbta informacija nebuvo prieš skelbiant suderinta su meru.

Kol kas Plungėje neužfiksuota koronaviruso atvejo. Manome, kad informacija turėjo būti pateikta kitaip. Turėta omenyje žmones tiesiog paskatinti saugotis, vengti viešų renginių, vadovautis Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) rekomendacijomis.

Tačiau žinutė buvo pateikta neteisingai. Belieka apgailestauti, kad netiksli informacija išėjo į viešumą“, - sakė Ž. Purauskis.