Avarijos aplinkybės taip ir liko neaiškios, mat abiejų mašinų vairuotojai tvirtino važiavę degant žaliam šviesoforo signalui. „VW“ vairuotojas sakė, kad atvažiavo nuo Šiaulių pusės ir degant žaliai šviesai suko link prekybos ir pramogų centro „Babilonas“. „Audi“ vairavusi mergina teigė, kad sankryžoje į kairę suko taip pat degant eismą leidžiančiam šviesoforo signalui.

Tikrąjį eismo įvykio kaltininką, ko gero, padės nustatyti tik filmuota medžiaga, kadangi sankryža stebima vaizdo kameromis. Pasak policijos pareigūnų, kažkuris iš vairuotojų veikiausiai važiavo draudžiamam šviesoforo signalui, mat šioje sankryžoje būtent tokiomis kryptimis važiuojantiems automobiliams vienu metu žalia šviesa degti paprasčiausiai negali.

Avarijos metu „VW Passat“ kliudė „Audi“ priekinę dalį ir galimai atsitrenkęs į salelę vertėsi. „VW“ išdužo stiklai, išlūžo galinis ratas, suniokotas stogas ir šonai. Tuo metu „Audi“ nukentėjo palyginus nesmarkiai. Buvo apgadintas bamperis ir apdaila, išbėgo oro kondicionieriaus skystis.

Automobilyje „Audi“, specialioje kėdutėje ant galinės sėdynės sėdėjo dviejų metų berniukas, tačiau jis nenukentėjo. Sužalojimų išvengė ir automobilį vairavusi mergina bei keleivis. Apsivertusio „Passat“ vairuotojas irgi liko be menkiausio įbrėžimo. Tiesa, nei viename automobilyje saugos pagalvės taip ir neišsiskleidė.

Nors abu vairuotojai jauni, tačiau vairuoja jau nebe pirmus metus, turi dviejų metų stažą. Po eismo įvykio į avarijos vietą atvykęs „Audi“ vairuotojos tėvas tvirtino, kad dukra vairuotojo pažymėjimą turi jau seniai, vairavimo patirties yra įgavusi ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio keliuose.

Pirminiais duomenimis abu vairuotojai buvo blaivūs, tačiau nė vienas vis dėlto taip ir neprisipažino padaręs lemtingą klaidą. Įvykio aplinkybės ir tikrasis kaltininkas paaiškės po tyrimo.