Atvykome pašėlti į SEL koncertą, kuris vyko Klaipėdos vasaros estradoje. Kad estrados būklė apgailėtina, tai jau ne jūsų miestelėnai bėda, tegu kiek investicijų atseikėja triūbą SEL'ui pūtęs jūsų meras. Visi suoliukai apsilaupę, o kokia pusė jų - ir išlūžę. Per koncertą ir koją gali nusilaužti tuose plyšiuose.

Beje, kas nors paaiškinkit, kodėl pajūris susipykęs su tualetais? Kad prie jūros jų nėra, tai tūlam lietuviui natūralu, juk yra ta visų mylima jūra, nuėjai pasimaudyti, kartu ir gamtinius reikalus atlikai. Bet per koncertą daugeliui teko „sysioti“ ant kampų, nes net čia patingėta pastatyti mėlynai baltų būdelių.

Tiek jau ts, koncertas buvo neblogas, bent jau atmosfera smagi. Tačiau vėlyvas sekmadienio rytas atnešė mūsų „chebrytei“ itin nemalonių staigmenų. Susiruošę prie jūros patraukėme užkąsti pusryčių. Kadangi vakarykštę dieną jau buvom susidūrę su gana ribotais meniu ir tiekiamu šiltu alumi, nusprendėme eiti tiesiai į Žvejų gatvę, kurioje juk apstu kavinių, ir „Marselle“, ir „Katpėdėlė“, ir „Old mill“, žodžiu, negi nepavalgysi? Deja.

Pavalgyti gavome, bet geresnis aptarnavimas būna net glūdžiausiame Lietuvos kampelyje, negarsėjančiame turistinėmis atrakcijomis. Visų pirma, vienoje iš šių Danės krantinės užeigų meniu teko patiems atsinešti, nors toje vietoje klientų ir nebuvo daug. Patraukėme į gretimą kavinę. Kaip manote, kiek gali užtrukti kiaušinienės kepimas? 20 minučių? 30? Ne, jūs neteisūs, lygiai vieną valandą. Tai įmanoma, matyt, dėl to, jog jų vėjo vartomi reklaminiai stovai skelbia „Modernus požiūris į lietuvišką virtuvę“. Ir vokiškai pridėta „Moderne Litauische Kuche“. Iš tikro modernu, jei kiaušinį kepi valandą vietoje 5 minučių, tai negi nešiuolaikiška? Nesigilinsim į vidines kavinės problemas, ar vištos kiaušinių nesudėjo, ar virtuvės šefas „pavargęs“ po SEL koncerto, ar padavėja išsiblaškiusi. Picos, kurias užsisakė draugai, nors ir atnešė laiku, skonis irgi nekoks.

Tačiau likom šokiruoti ne tik maistu. Pasirodo, Klaipėdoje įvestas socialinis mokestis už pasisėdėjimą viešoje vietoje. Mokestį surenka vietiniai „gavrikai“. Šie duoklės surinkėjai apeina staliukus kas 20 minučių. Jie mandagūs, įvaldę ir užsienio kalbas. Užtenka ir centų, o koks užsienietis nepagaili ir euro. Ordnung ist Ordnung! (liet. tvarka yra tvarka). Mokestis šventas dalykas.

Tai va, mielieji kraštiečiai, nepamirškit smulkių išsiruošę pavalgyti Klaipėdoje. Tačiau geras oras ir šiltos bangos nuplauna pyktį kažkur link Gotlando salos. Tegu skandinavai maudosi nuskandintoje lietuviškoje pagiežoje.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Dalinkitės savo mintimis ir patirtimi el.paštu pilieciai@delfi.lt.

Tai galite padaryti ir žemiau: