Pirmas toks renginys jau įvyko. Jame svečiavosi ilgametis Klaipėdos dramos teatro meno vadovas, režisierius Povilas Gaidys, bei jo žmona, aktorė Elena Gaigalaitė. Popietės vedėja - plungiškiams labai gerai pažįstama mokytoja Danutė Ardavičienė.

Garbius svečius susirinkusiems pirmiausia literatūrine kompozicija pristatė Kultūros centro renginių vedėjų klubo „Menadė“ narės, vadovaujamos Simonos Gudavičiūtės.

Prasidėjus pokalbiui, svečiai noriai dalijosi prisiminimais apie savo jaunystės metus ir pirmus vaidmenis kine ir teatre, apie pokyčius šiandieniame kultūriniame gyvenime, apie savo buvusius studentus, kurie vis nudžiugina Mokytojų dienos proga, apie matytus kitų režisierių spektaklius ir šios dienos teatrinio meno gyvenimą.

Pristatydama kino filmą „Perskeltas dangus“, kur P.Gaidys sukūrė pagrindinį vaidmenį, popietės vedėja svečio klausė ar šis, aštuntojo dešimtmečio pradžioje sukurtas kino filmas, nėra panašus į vieną pagrindinių šiandienos aktualijų - emigraciją. Tik tuomet buvo emigruojama iš kaimo į miestą, o dabar iš vienos valstybės į kitą. P.Gaidys sakė, kad labai šios problemos nesureikšmina, nes daugumai tai vienintelis išlikimo būdas.

Daugumą ištraukų iš įvairiausių kino filmų bei spektaklių, atėję į renginį plungiškiai, pamatė kino filmo, sukurto prieš penkerius metus minint režisieriaus 70-metį, kadruose. Šį pavasarį svečias minėjo jau 75-ąją sukaktį, o kitais metais žada surengti didelį renginį, skirtą 50 metų kūrybinės veiklos sukakčiai.

Žiūrovams buvo įdomu, kokius spektaklius režisierius rekomenduotų aplankyti. P. Gaidys pakvietė visus į vieną paskutiniųjų savo režisuotų spektaklių „Aršenikas arba stebuklingi nėriniai“, kuris lapkričio pabaigoje bus pristatytas Kultūros centre.

Dėkodamas svečiams už labai malonią ir turiningą popietę, Kultūros centro direktorius Romas Matulis visų plungiškių vardu įpareigojo svečius, kad kitais metais Povilo Gaidžio kūrybinės veiklos 50-mečiui skirti renginiai užsuktų ir mūsų miestą.

Į kitą pašnekesių popietę prie arbatos plungiškiai bus kviečiami lapkričio mėnesį.

Daiva Gramalienė, Kultūrinės veiklos vadybininkė