20-uoju numeriu startavęs lietuvių Giedriaus Notkaus ir Dainiaus Aleknos ekipažas sugebėjo pakilti net 6 pozicijomis ir šiuo metu užima tryliktą bendrosios įskaitos vietą. Beje, dueto rezultatas galėjo būti ir geresnis, tačiau jau pirmąją ralio dieną panevėžiečiai iššvaistė keletą brangių sekundžių.

„Startavome geru tempu ir viskas klojosi neblogai. Tačiau po trijų greičio ruožų važiuojant ketvirtuoju, paslydome ant tepalo balos, kurią buvo ant trasos palikęs avariją patyręs varžovas. Slystelėjome ir išvažiavome ant žolės, pralošėme kelias sekundes, bet ant asfalto grįžome. Tačiau jau už poros posūkių mums kelią šį kartą pastojo ne šernas, o... elektros stulpas. Prieš mus važiavęs lenktynininkas jį kliudė ir nuvertė. Mums teko apvažinėti netikėtai atsiradusią kliūtį“ – po pirmos dienos pasakojo G. Notkus.

Šeštadieniui sportininkas nusiteikęs kovingai. Vienam iš komandos fanų pareplikavus, kad Giedriui derėtų šiek tiek atleisti „gazą“, jis atsakė: „Negaliu. Prieš mane dar 12 vairuotojų“.

Varžybas tęsia jau nebe visi lietuviai. Rokas Kvaraciejus ir Mindaugas Čepulis nukrito keliomis pozicijomis ir dabar yra 21-as. Kol kas sėkmingai važiuoja Laurynas Diržininkas su Daliumi Strižanu ir Valerijus Murnikovas su Matu Valiuliu. Deja, tačiau dėl automobilio gedimo ralį jau pirmą dieną baigė Justas Tamašauskas su Luku Vosyliumi.

Po keturių greičio pirmauja estų ekipažas – Georgas Grossas su Raigo Molderiu. Jie vairuoja vienintelį šiose varžybose pasaulio ralio čempionato (WRC)  automobilį - „Ford Focus WRC“.