2018 m. birželio 15 d., 20.35 val vakaro apsilankiau minėtame prekybos centre „Maxima“ nusipirkti vakarienei kelis kruasanus. Priėjęs prie konditerinių gaminių skyriaus pastebėjau aplink juos skraidančius šimtus musiukų (nuotraukas ir video medžiagą prikabinu).

Kai kuriose vietose ant kruasanų jų tupėjo kuokštais. Susirūpinęs pirkėjų sveikata nuskubėjau savo pastebėjimais pasidalinti su ten dirbančia darbuotoja. Sutikęs ten dirbusią darbuotoją vardu Viktorija paprašiau nueiti surinkti bandeles, nes mano akimis jos buvo laikomos antisanitarinėmis sąlygomis. Jos reakcija mane šokiravo – pirkėjų gretose buvau apšauktas, man buvo pasakyta, kad „aš tik kasininkė, ne mano reikalas tos bandelės. Jeigu yra nepasitenkinimų, kreipkis į vadovybę“.

Darbuotojos Viktorijos atsainus požiūris į darbą, konditerinių gaminių kokybę man sukėlė didelį nesaugumą ir nepasitikėjimą. Nenoriu įsivaizduoti, kas turėtų darytis darbuotojų patalpose, jeigu darbuotoja neketina sutvarkyti to, kas akivaizdžiai yra pirkėjų akyse.

Prašau Jūsų pasiaiškinti dėl šios situacijos su „Maximos“ vadovybe dėl antisanitarinių konditerijos gaminių laikymo ir darbuotojos Viktorijos elgesio. Bijau, kad tokios ir panašios situacijos gali turėti neigiamų pasekmių pirkėjų sveikatai. Ačiū iš anksto.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.

Komentuoja „Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė

Dėl šios situacijos labai apgailestaujame ir pirkėjų atsiprašome. Įsibėgėjus vasaros sezonui, galėjo taip atsitikti, jog į parduotuvės patalpas pateko vabzdžių.

Idant išvengtume, parduotuvėje įdiegėme specialias lempas skirtas vabzdžių naikinimui, dezinfekcijas nuo vabzdžių reguliariai atlieka kenkėjų naikinimu užsiimanti įmonė. Greitu metu bus montuojamos ir papildomos lempos vabzdžiams naikinti.

Norime patikinti, jog pastebėję musytes šalia maisto produktų, tokius maisto produktus nedelsiant šaliname iš prekybos ir pasirūpiname jų utilizavimu. Pirkėjo taip pat labai atsiprašome ir dėl nemandagaus mūsų darbuotojos elgesio.