Į DELFI kreipusis skaitytoja Jelena juokavo, kad Naugarduko g. esančioje „Maxima“ parduotuvėje pastebėjo mistišką reiškinį. „Produktas, kuris gulėjo ant prekystalio, kažkodėl kasoje pabrango (...). Įdomu, pardavėja nuskanavo produkto brūkšninį kodą, kur aiškiai nurodyta kaina už kilogramą, svoris ir svorio kaina, bet pardavimo kvitas nurodo, kad produktas paslaptingai pabrango“, - pasakojo ji.

Skaitytojos atsiųstose nuotraukose matyti, kad iš tiesų ant jos įsigyto karštai rūkyto kiaulienos kumpio pakuotės nurodyta, kad kilogramo kaina siekia 18,99 Lt/kg, o kvite – 19,99 Lt/kg. Nors prekės svoris tiek kvite, tiek ant pakuotės vienodas, pirkėjai teko sumokėti 0,41 Lt daugiau.

DELFI apie kasoje išaugusią prekės kainą pasiteiravo „Maxima“ Komunikacijos vadovės Renatos Saulytės. Ji patikino, kad nesusipratimas įvyko dėl to, kad tiekėjas pakėlė kainą. „Prekė vežama iš Austrijos ir kainą pakelia tiekėjas. Anksčiau ji kainavo 18,99 Lt/ kg, o tiekėjas, kuris yra atsakingas už prekės kainą, gegužės 30 d. ją pakėlė iki 19,99 Lt/ kg. Ir atsitiko šitaip, kad mes prekę vežame, nes tai yra ne vietinio gamintojo prekė. Mes palaikome tam tikrus likučius, kad parduotuvėje prekės nepritrūktų. Taigi, klientas rado parduotuvėje prekės likutį, kur yra dar sena kaina, o nauja kaina, kurią pakėlė tiekėjas, jau buvo įvesta į sistemą“, - paaiškino ji.

R. Saulytės teigimu, į tokią situaciją pakliuvęs pirkėjas gali gauti tam tikrą kompensaciją. „Visais atvejais klientas yra teisus, tokių dalykų parduotuvėje būti negali, – kalbėjo ji. - Šiuo atveju klientas gali kreiptis į informacijos skyrių, administraciją ir paprašyti 5 litų dovanų čekio kompensacijos. Tokius atvejais tikrai bandome surasti, sužiūrėti, nes prekių yra daug, keliasdešimt tūkstančių pavadinimų“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (499)