Pirmiausia dviratininkas nurodė, jo nuomone, kuriozišką Žirmūnų paplūdimio dviračių taką, kur ilgai neišėjo normaliai pravažiuoti. „Susidarė dviratininkų spūstys“, – teigė vyras.

Pasak jo, su „Grinda“, „Stebule“ ir savivaldybe buvo šnekėta, bet jam atsakyta, kad nieko tuomet nebuvo galima padaryti.

Dviračių mėgėjas buvo informuotas, kad netoli Žirmūnų paplūdimio pievoje apie mėnesį sunkėsi vanduo, buvo perduotas pranešimas „Grindos“ avarinei tarnybai, kurios specialistai paaiškino, kad veržėsi gruntiniai vandenys ir užpylė visą teritoriją. Kadangi vis laikėsi minusinė temperatūra, o vanduo sunkėsi, todėl formavosi vis naujas ledo sluoksnis ir pagal galimybes teritorijos tvarkytojas minėtą dviračių tako ruožą tvarkė.

Visgi vaikinui tokio atsakymo nepakako ir DELFI jis pasakojo, kad jau ir ledui nutirpus ir dangai tapus minkšta, situacija menkai tepasikeitė. Net ir prie pliusinės temperatūros įpareigotos įmonės, jo nuomone, nesuskubo sutvarkyti aptariamos probleminės vietos.

Kaip DELFI komentavo Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento Miesto tvarkymo ir aplinkos skyriaus vedėjas Gintautas Runovičius, Žirmūnų paplūdimyje buvo apsemta keliasdešimties metrų ilgio dviračių tako ir važiuojamosios dalies atkarpa.

„Gavę informaciją nedelsiant ėmėmės darbų: miestą prižiūrinti bendrovė „Stebulė“ kiekvieną dieną barstė užšalusią dalį dangos druska, kad ji greičiau atitirptų, vėliau technikos pagalba ardė ledą, kuris atsirado gruntiniams vandenims užpylus teritoriją ir jam užšalus. Tad dviračių transporto priemonių mėgėjai jau drąsiai gali važiuoti saugiu dviračių taku“, – tvirtino jis.

Miesto tvarkymo ir aplinkos skyriaus vedėjas tuo pačiu pasidžiaugė, kad šiemet savivaldybė planuoja nutiesti beveik tris kartus daugiau dviračių takų nei pernai – iki 30 kilometrų.

„Žirmūnuose planuojama įrengti naują, daugiau kaip 1,5 km ilgio dviračių taką ir Žirmūnuose – tarp Kareivių g. ir Šilo tilto, taip pat 800 m jungtį tarp Žirmūnų g. ir vilniečių pamėgto Eurovelo tako palei Nerį. Taip pat projektuojami nauji dviračių takai Kareivių gatvėje – nuo Žirmūnų gatvės iki Valakupių tilto, dviračių takai Žirmūnų – Verkių – Žvalgų gatvėse, Žalgirio gatve nuo Kalvarijų iki Rinktinės gatvių ir Rinktinės gatve iki Šeimyniškių gatvės bei palei Tuskulėnų, Minties ir Žirmūnų gatves“, – teigė G. Runovičius.

Skundžiasi ir kitais dviračių takais

Tačiau tuo dviratininkų bėdos nesibaigia ir DELFI skaitytojas fiksavo daug Vilniaus dviračių takų, kurie žiemą nėra tinkamai valomi. Jo teigimu, tikrai daugiau žmonių naudotųsi tokia transporto priemone, jei būtų įmanoma pravažiuoti nuvalytais dviračių takais.

„Žmonės yra žiemą priversti vaikščioti ne savo takais, nes įmonės dažnai nenuvalo pėsčiųjų arba dviračių tako, nors privalo ir joms yra už darbus sumokėta. Atrodo, įmonės yra faktiškai nebaudžiamos. Tokių nevalomų vietų yra šimtai. Siunčiu nuotraukas ir tikiuosi, kad jos atsiras reportaže. Niekaip nesuprantu, kaip tokias vietas savivaldybės tikrintojai praleidžia pro pirštus“, – nuogąstavo dviračių mėgėjas.

Taip pat skaitytojas pateikia statistiką, kad apklausus daugiau nei 160 dviratininkų, apklausos duomenimis, net 33 proc. Vilniaus dviratininkų važinėja dviračiu žiemą, todėl jei vasarą važinėja 100 proc., tai iš jų žiemą – tik 33 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)