Nebūkite abejingi – dalinkitės, perspėkite savo draugus, pažįstamus ir t.t., kurie lankosi Bernardinų sode, o kurie esate ten, neleiskite suptis vyresniems vaikams ir perspėkite jų tėvus, nes supantis vaikai nuleidžia kojas ir atsiremia į žemę – nuo didelio sūpynių svorio, stabdant, pėdos užsilenkia ir patiriamas žiaurus blauzdikaulio lūžis.
Dar vienas prašymas – Tautiečiai, išsitraukite pirštus iš nosies ir gana keikti valdžią, mažas pašalpas ir blogą orą ir nors ką nors padarykite PATYS dėl savęs ar bent dėl savo vaikų!

Kai vaikui lūžo koja, atvažiavusi greitosios pagalbos medikė pareiškė, kad čia jau ne pirmas kartas, kai šiose sūpynėse lūžta vaikų kojos ir netgi tą pačią dieną, jos kolegos važiavo prie tų pačių sūpynių, kai kitas vaikas susilaužė koją. Tai, po perkūnais, kodėl niekas iš medikų nepraneša Vilniaus m. savivaldybei ar kitoms atsakingoms institucijoms, kad pačiame miesto centre yra nesaugios ir vaikus žalojančios sūpuoklės, kur per dieną žaidžia šimtai vaikų ir jos ten stovi jau kokius 3-4 metus.

Dar viena ponia, šalia sūpynių sėdėjusi visą vakarą su savo vaiku, tik po nelaimės pareiškė: „Prie manęs jau koks 5-6 vaikas čia susilaužo koją“. Tai ar negalėjai to anksčiau pasakyti tėvams, vaikams? Galų gale, pati atsigulk ant tų sūpynių ir nieko neleisk, kad tik vaikai nesusižalotų, bet...

Mero patarėjas Aleksandras Zubriakovas feisbuko paskyroje komentavo, kad patikrinus sūpynes, paaiškėjo, jog jos atitinka saugumo reikalavimus, tačiau piliečiams reikalaujant bus pakeistos kita pramoga.

Šiandien gavau daug klausimų dėl sūpynių Bernardinų sode. Pirmiausia, labai apgailestaujame dėl incidento. Aš kaip dviejų vaikų tėvas suprantu ir užjaučiu tėvus.

Specialistai jau nuvyko ir apžiūrėjo sūpynes – jos įrengtos laikantis visų saugos reikalavimų ir atitinka visas ES šalyse vaikų žaidimų aikštelėms galiojančias normas.

Sūpynės skirtos suptis vaikams nuo 7 metų. Labai svarbu suptis teisingai – jokiais būdais supantis nestovėti, įsisupus nestabdyti kojomis.

Vien dėl to, kad ateityje šios sūpynės nesukeltų daugiau incidentų, specialistai spręs, ar nevertėtų jų pakeisti kitu įrenginiu.