Vasario 9-ąją Valkininkuose buvo švenčiamos Užgavėnes. Pasiruošiamieji darbai prasidėjo jau nuo sausio vidurio. Varėnos kultūros centro (VKC) Valkininkų filialas organizavo edukacinius užsiėmimus „Pasigamink Užgavėnių kaukę“. Susirinkusiems buvo pasiūlyta patiems pasidaryti originalias Užgavėnių kaukes iš popieriaus. Meno kolektyvai, vadovaujami Donatos Bujaitės, mokėsi liaudiškų žaidimų ir ratelių. Filialo direktorė ir Daiva Šleinienė kartu su Valkininkų jaunimu mokėsi Užgavėnių dainų ir liaudiškų šokių.

Šventės dieną nuo ryto triukšminga persirengėlių eisena vinguriavo miestelio gatvėmis, lankė valkininkiečius ir kvietė nuotaikingai užsigavėti renginyje „Pusiaužiemio linksmybės“.

Susirinkę galėjo jėgas išmėginti Šeimų rogučių varžybose, kurias organizavo Varėnos rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras. Vyko nuodėmingujų „dūšių“ svaidymo į katilą čempionatas. Lašininis ir Kanapinis savo amžiną konfliktą sprendė taikiu būdu – traukė virvę.

Norintieji, kad greičiau ateitų pavasaris padėjo Kanapiniui, palaikantys žiemą – talkino Lašininiui. Kanapiniui sulaukus daugiau paramos netrukus suliepsnojo Morė, kurios liepsnos simbolizuoja žiemos, gyvenimo negerovių, niūrios praeities pabaigą ir pavasario pradžią.
Apsivalę, gyvenimui kitos kokybės suteikę, naujiems darbams nusiteikę visi šoko, trypė, blynus „kaštavojo“ ir žolelių arbata vaišinosi. Jokių surūgėlių ir piktuolių nė kvapo neliko.

Už paramą organizuojant šiuos renginius organizatoriai dėkoja Valkininkų seniūnijai, Valkininkų miškų urėdijai, L. ir A. Mazaliauskams, D. Blažulionienei, G. Bolienei, M. Stankevič, persirengėliams kantriai dalyvavusiems renginyje.