Vakare, po darbų, apie 20 val. nuvažiavome su vyru į parduotuvę. Gal po 45 minučių grįžome namo ir įvažiavę į kiemą išgirdome signalizacijos garsą. Iš pradžių nesupratome, ar tai iš mūsų namo, ar iš kaimynų. Įėjus į vidų ir lipant į antrą aukštą jau supratau, kad įvyko kažkas baisaus. Viršuje buvo pilna dūmų ir pasirodo garsas sklido iš gaisro detektoriaus (noriu pabrėžti, kad jį būtina turėti). Nejaugi palikau virtuvėje ant viryklės puodą? Tikrai ne. Nejaugi telefoną palikau pakrauti? Irgi ne.

Puolėm su vyru ieškoti iš kur veržiasi dūmai. Virtuvėje niekas nebuvo įjungta. Vonioje niekas neįjungta. Svetainėje taip pat nebuvo palikti telefonų įjungti įkrovikliai, televizorius išjungtas. Viskas atrodė iš fantastikos srities. Dūmai veržėsi iš miegamojo. Ten ir gaisro detektoriaus sirena pilnu garsu kaukė. Prie lovos ant stalelio veržėsi dūmų kamuoliai, ten buvo padėti žurnalas, užrašų knygelė, kuri jau ne tik buvo pavirtusi į pelenus, bet ir matėsi ugnies kraštai. Dar minutė ir ugnis būtų pasiekusi sieną ir lovą... Baisus košmaras... Pirma mintis buvo, nejaugi kas nors padegė? Bet kaip galėjo patekti į antrą aukštą ir kodėl?

Tuomet pamačiau ant stalelio kosmetinį veidrodėlį... Neįtikėtina... Buvo jau vakaras. Mūsų miegamasis yra vakaruose ir saulę pro langą matome tik kada jau leidžiasi. Mano miegamojo stalelis taip pat buvo ne prie lango, gana toli. Tiesa, langas nebuvo uždengtas užuolaida, nes visas dienas stipriai lijo.

Vadinasi, užteko besileidžiančios saulės spinduliui pagauti veidrodėlio atspindį ir kadangi buvo šalia žurnalas, jis įkaito ir pradėjo svilti popierius. Jei nebūtume grįžę laiku ir jei nebūtų dūmų detektoriaus, nežinau, kokios baisios būtų pasekmės.

Rašau dėl to, kad noriu perspėti dėl nekalto kosmetinio veidrodėlio, kuris galėjo atimti namus, sunaikinti turtą. Tiesa, jam padėjo saulė, nors ir besileidžianti. Kaip reikia žinoti, kad veidrodis turi nepagauti saulės spindulio ir turi būti padėtas į vonios spintelę.

Mums baigėsi šis košmaras laimingai ir labai tikiuosi kad niekam taip nenutiks.