Kaip pasakojo DELFI skaitytoja Giedrė, šeštadienį, kovo 11-ąją, ji nusprendė dalyvauti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti skirtame pėsčiųjų žygyje „Neatrastas Pajieslio kraštas“.

„Viskas buvo puiku, kol kelyje į Pilsupių piliakalnį šiek tiek neatsiskyriau nuo keliaujančių ir nepasukau į šoną. Sustingau nuo vaizdo. Gražiame upės šlaite ant virvės kabėjo negyvas šuo. Švarus, spėjau, kad augo namuose. Nesulytas, supratau, kad egzekucija įvykdyta šiandien“, – apie išvystą vaizdą pasakojo moteris.

Paskambinus į policiją, moteriai buvo prisakyta laukti vietinės policijos skambučio – ji pažadėjo atvykti į įvykio vietą. Moteris baisų vaizdą taip pat įamžino.

„Mes su žygio vadovu baigėme žygį ir vėliau automobiliu grįžome prie to paties piliakalnio, kad parodytume, kur matėme pakartą šunį. Policija mūsų jau laukė, bet atvedus juos prie šlaito, šuns neberadome. Tik nupjautą virvę. Vadinasi, skriaudikas buvo netoliese. Spėjome, kad tai yra vietinis gyventojas. Negi atvykėlis grįš nukabinti kūno?“, – rašoma skaitytojos Giedrės laiške.

Kadangi žiauraus elgesio su gyvūnais įrodymo nebebuvo likę, moteris suprato, kad tyrimo nebus, todėl kreipėsi į e-policiją, kur prie savo kreipimosi pridėjo ir telefonu darytas šuns nuotraukas, tačiau atsakymo per kelias dienas nesulaukė. „Bijome, kad šiandien šuo – ryt žmogus...“, – baiminosi ji.

Vis dėlto, kaip DELFI nurodė Kėdainių r. pareigūnai, iš tiesų policija yra dėkinga moteriai už nuotraukas ir ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos baudžiamojo kodekso straipsnį „Žiaurus elgesys su gyvūnais“ yra pradėtas – įtariamasis taip pat nustatytas.

Pagal baudžiamąjį kodeksą tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (186)