Rezultatas – beveik 300 sterilizuotų gyvūnų

Baltijos kinologijos centre“ vykusios akcijos metu gyvūnus operavo rumunų veterinarai. Devynių specialistų grupė dirbo itin operatyviai  ir profesionaliai. Iš pradžių buvo planuota, kad per dieną bus atliekama apie 50 sterilizacijos operacijų, tačiau kai kuriomis dienomis lūkesčiai buvo pateisinti su kaupu – paskutinėmis akcijos dienomis veterinarai sugebėjo sterilizuoti po 60-70 gyvūnų. Visos akcijos metu Kaune išoperuota net 293 beglobiai gyvūnai – 150 šunų ir 143 katės.

Gyvūnų globėjų asociacija dėkoja projekto organizatoriams ir rėmėjams –Austrijos fondui „Vier Pfoten“ („Keturios pėdutės“) ir VšĮ „Lesei“ – projekto draugui Lietuvoje. Žinoma, didelį „ačiū“ gyvūnų globėjai taria ir darbą atlikusiems veterinarams – jų atsidavimu savo veiklai reikia žavėtis. Prie akcijos prisidėjo ir gyvūnų globos ir kontrolės „Nuaras“ darbuotojai bei Gyvūnų globėjų asociacija. Jie atliko įvairius pagalbinius ir organizacinius darbus. Projektas ženkliai prisidėjo prie beglobių gimstamumo kontrolės ir prie jų gyvenimo gerinimo sąlygų. Tikimasi, kad jis sėkmingai bus vykdomas ir ateityje.

Kauną aplankė ir pati p. Gudrun Koller

Gimstamumo kontrolės projekto organizatorė, Austrijos ambasadoriaus žmona p. Gudrun Koller yra ne tik akcijos sumanytoja, bet ir aktyvi jos dalyvė. Moteris projekto metu buvo apsilankiusi Kaune, „Baltijos kinologijos centre“, kur ir vyko rumunų veterinarų darbas. Vizito metu ji domėjosi ne tik akcijos sėkmingumu, bet ir apskritai gyvūnų globos problemomis ir klausimais. P. Gudrun Koller susipažino ne tik su „Baltijos kinologijos centru“ ir čia esančiomis moderniomis gyvūnų viešbučio patalpomis, bet ir su Gyvūnų globėjų asociacijos veikla. Moteris rado laiko aplankyti ir gyvūnų globos ir kontrolės „Nuaras“ gyvūnų globos namus, esančius Užliedžiuose.

Beglobiukai į naujus namus iškeliauja sterilizuoti

Visi gyvūnų globėjai sutaria, kad geriausia prevencija beglobių populiacijos augimui yra jų sterilizacija. Būtų geriausia, kad ši procedūra būtų atliekama ne tik jau kiemuose gyvenantiems gyvūnams, bet ir beglobiams, esantiems gyvūnų globos namuose. Tai iš anksto užkirstų kelią beglobių daugėjimui gatvėse. „Nuaras“ supranta, kad būtina užkirsti kelią nevaldomam gyvūnų veisimui, todėl iš savo globos namų stengiasi išleisti tik sterilizuotus gyvūnus. Ne visi gyvūnų augintojai supranta šios procedūros reikšmę, ne visi pasirūpina augintinių sterilizacija, tad geriausia, kai gyvūnas naujam šeimininkui patenka jau išoperuotas.

Gyvūnų globėjų asociacija ragina prie beglobių gyvūnų populiacijos augimo kontrolės prisidėti ir visus privačius gyvūnų augintojus. Pasirūpinkite savo augintinio sterilizacija – taip užkirskite kelią niekam nereikalingų jauniklių atsiradimui, o kartu ir stabdysite beglobių plitimą bei prisidėsite prie gyvūnų gerovės Lietuvoje didinimo.

Gyvūnų globėjų asociacija tikisi, kad šis Kaune vykęs Austrijos ambasadoriaus žmonos p. Gudrun Koller organizuotas projektas įkvėps žmones būti atsakingais ir protingais gyvūnų augintojais.