Kaip pasakojo bendruomenės vadovė Regina Baguckienė, mintis apie tokią netradicinę eglutę bendruomenės moterims, Gražinai Mintautienei ir Rasai Stankūnienei, kilo prieš daugiau nei pusmetį. Tiesa, nors darbai buvo pradėti nedelsiant, pasiruošimas ir nėrimas vašeliu užtruko. Jo, kaip patikino, ėmėsi patys Paupių bendruomenės nariai.

„Ilgais rudens vakarais, susibūrusios moterys prasmingai leido laisvalaikį. Į darbų sūkurį įsitraukė ir bendruomenės vyrai. Surengtos net kelios kalėdinės eglutės konstravimo ir nėrimo kūrybinės dirbtuvės, kurias rėmė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija bei Klaipėdos m. savivaldybė. Didelis užsidegimas ir entuziazmas davė puikius rezultatus“, – džiaugėsi bendruomenės vadovė R.Baguckienė ir sakė, kad iš daugiau nei 508 įvairaus dydžio vašeliu nertų kvadratėlių, didesnė nei dviejų metrų aukščio, užgimusi Kalėdinė eglė pranoko visų lūkesčius. Tai savotiškas rekordas ne tik Klaipėdoje, bet ir Lietuvoje. Šią idėją paupiškiai pavertė mažu stebuklu, kuris, tikimės, suteiks daug džiaugsmo klaipėdiečiams ir miesto svečiams.

Skaičuojama, kad mezgant eglutę buvo sunaudota daugiau nei 14 km siūlų.

„Jų ilgis nusidriektų nuo Jūrininkų prospekto iki Girulių. Ypač turtinga spalvų gama, susipina įvairūs atspalviai, kuriuose atsispindi žmonių emocijos, nuotaikos, vidinis grožis. Šioje eglutėje nerasite tik vienos spalvos - juodos, kuri simbolizuoja tamsą, liūdesį, kančią ir nelaimę.

Į kiekvieną šios eglės centimetrą įnerta daug meilės, širdies šilumos, gerų minčių, įdėtas ne tik paupiškių ir klaipėdiečių triūsas ir kūrybingumas, bet ir jų palinkėjimai ir viltys , atsispindi lietuviškos kultūros tradicijos, išradingumas ir bendruomeniškumas“, – apie eglutę ir pasirinktas spalvas pasakojo R.Baguckienė. „Tokie pasisėdėjimai ilgais rudens vakarais, su vašeliu rankose, ramina, normalizuoja širdies ritmą, gerina nuotaiką, o svarbiausia, subūrė ir suartino moteris bendram tikslui, rezultatas nuostabus, o ir džiaugsmo suteiks visiems klaipėdiečiams“ – jai antrino Saulėtekio g. seniūnaitijos seniūnaitė Rasa Arcišauskienė.

Paupių bendruomenės žaliaskarę bus galima pamatyti Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje, kur nuo gruodžio 6-osios čia visuomenei bus atidarytas Kalėdinių eglučių kiemelis