Šįkart DELFI skaitytoją Egidijų papiktino ne tik ridos klastotė, bet ir tai, kad ji buvo patvirtinta ir atlikus techninę apžiūrą.

„Rašau jums su viltimi paviešinti kuo daugiau nelegaliai ridas atsukinėjančių automobilių pardavėjų. Beieškodamas automobilio aptikau skelbimą su automobilio VIN numeriu, kurį iš karto patikrinau Lietuvos techninių apžiūrų puslapyje. Rezultatas nustebino“, – DELFI teigė vyras.

Pasak jo, pateiktuose duomenyse aiškiai matyti, jog automobilis visą laiką buvo eksploatuojamas Lietuvoje, tačiau per paskutinę TA jam buvo atsukta rida, kuri netgi ir įregistruota TA metu, kaip normali rida.

„Paveikslėlyje galite matyti, kad 2016.04.19 rida buvo 162401 km., tačiau š. m. balandžio 30 d. atlikus TA, rida stebuklingai tapo mažesnė – 161260 km – greičiausiai vairuotojas dvejus metus važiavo 1141 km atbulomis“, – karčiai juokavo DELFI skaitytojas Egidijus.

Jam po šios patikros kilo klausimas, ar TA darbuotojai neprivalo pranešti apie tokius veiksmus policijai, kadangi akivaizdžiai matoma, kaip buvo nusižengta įstatymui, o už tokius veiksmus juk yra nustatyta baudžiamoji atsakomybė.

DELFI kreipėsi komentaro į „Tuvlita” atstovus, kaip tokiais atvejais yra paprastai elgiamasi ir reaguojama, tačiau sulaukė trumpo „Tuvlita” Avižienių TAS vadovo Tomo Bagdanavičiaus komentaro, kad techninės apžiūros kontrolieriai vadovaujasi „Techninės apžiūros rezultatų kortelės (ataskaitos) pildymo tvarkos aprašu“ įsakymo Nr. 2B-76, punktu 6.16. „Rida“ ir paprasčiausiai įrašomi faktiniai transporto priemonės odometro rodmenys (kilometrais).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)