„Įdomu būtų sužinoti šio „gurmaniško“ patiekalo kainą“, – į DELFI kreipėsi skaitytoja Kristina, panorusi pasidalinti Abromiškių reabilitacijos ligoninėje siūlomo patiekalo nuotrauka. Moteris rašė, kad pastaruoju metu visiems piktinantis stalo vandens kaina ir verslininkų noru užsidirbti, ji norinti „pasidžiaugti“ valstybės noru „sutaupyti“ pinigus. Ligoninės atstovai patiekalo pasiūlymą gina.
© DELFI skaitytojo nuotr.

DELFI skaitytoja Kristina ją nustebinusį patiekalą ironiškai pavadino „Batono trupiniu“. Moteris rašė, kad neva patiekalo sudėtis – kopūstų salotos, bulvių košė ir pakepintas batonas. „Įdomu būtų sužinoti šio „gurmaniško“ patiekalo kainą“, – stebėjosi DELFI skaitytoja Kristina.

Kaip paaiškėjo, patiekalas, kuriuose skundėsi moteris, Abromiškių ligoninėje iš tiesų siūlomas ir yra patvirtintas dietologų – tiesa, jo sudėtis yra kitokia nei nurodyta skaitytojos, o jis pats vadinamas „Jūratės“ kotletu.

Abromiškių reabilitacijos ligoninės Sveikatos priežiūros vadybininkė Inesa Šalkauskienė išsamiai paaiškino, kaip jis gaminamas.

„Taip, šis patiekalas yra Abromiškių reabilitacijos ligoninės valgiaraštyje. Pateiktoje nuotraukoje matome, kad gaminys buvo vaikų skyriuje. Šio patiekalo pavadinimas yra kotletas „Jūratė“, tiesa, nuotraukoje jis gerokai apvalgytas, tad nelabai suprantama, kodėl fotografuota pusė patiekalo? – stebėjosi I. Šalkauskienė. – Patiekalas gaminamas iš vištienos šlaunelių mėsos pridedant grietinės, kiaušinių ir prieskonių. Gautas pusgaminis apvoliojamas padžiovinto batono juostelėse ir kepamas orkaitėje. Pusgaminio masė – 130 g, pagaminto kotleto išeiga – 115 g. Periodiškai ir pasirinktinai valgyklos administratorė atlieka gaminamų patiekalų kontrolinius svėrimus. Vištienos kotleto "Jūratė" kontroliniai svėrimai atlikti š.m. vasario 22 d., balandžio 1 d., gegužės 23 d., svorio neatitikimų neužfiksuota. Paskutinį kartą šis patiekalas gamintas gegužės 23 d., iš viso 118 porcijų (12 porcijų ligoninės darbuotojams). Nei iš pacientų, nei iš ligoninės darbuotojų pastabų ar nusiskundimų negauta.“

Pasak I. Šalkauskienės, vištienos kotletas „Jūratė“ įtrauktas į valgiaraščius remiantis bendrovės „Ad Infinitum“ išleista knyga „Pusryčiai, pietūs, vakarienė“, kuri skirta ikimokyklinio amžiaus vaikų įstaigų maitinimo organizavimui, konsultuojantis su Visuomenės sveikatos centro gydytojais. I. Šalkauskienės teigimu, patiekalo kainą virtuvės administratorė tikrai būtų pasakiusi, jei tik to būtų jos klausta.

„Abromiškių reabilitacijos ligoninėje patiekalai tiek suaugusiųjų, tiek vaikų skyriaus pacientams gaminami pagal sudarytus ir patvirtintus 13-os dienų valgiaraščius. Valgiaraščius kiekvienai dienai sudarinėja dietistė, juos peržiūri ir tvirtina gydytoja dietologė“, – paaiškino ligoninės sveikatos priežiūros vadybininkė.

Norite pasidalyti savo įamžintų pietų, patiekalo nuotrauka, kurio kaina nustebino ar pradžiugino? Siųskite ją el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Pietūs“.

Įvertink šį straipsnį
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Vilnietę nustebino neįprastas viešojo transporto grafikas (4)

Belaukiant autobuso Vilniaus stotelėje, DELFI skaitytojos akį patraukė keistai surašytas grafikas.

Kijevo tarptautinėje mokykloje lietuviai pirmokai pastatė Gedimino pilį (2)

Po pasaulį išsibarstę lietuviai įvairiais būdais garsina savo tėvynę. Kijeve, Ukrainos...

Iš „VW Transporter“ pavogė du brangius dviračius – kreipiasi į visuomenę pagalbos (7)

Į DELFI redakciją kreipėsi moteris dėl įvykdytos dviračių vagystės ir tikisi, kad tarp...

Druskininkuose praūžė ekstremalaus sporto festivalis „Holy Pine 2018“ (1)

Praėjusį savaitgalį Druskininkuose rinkosi ekstremalaus sporto entuziastai – vyko jau trečią...

Pirkėjas „Maximoje“ užfiksavo koktų vaizdą – dar labiau papiktino darbuotojos reakcija (235)

Esu nuolatinis parduotuvių tinklo „Maxima“ pirkėjas, tačiau tai, ką pamačiau ir teko patirti...

Top naujienos

Lietuvoje siaučia audra – užfiksuoti pirmieji padariniai tūkstančiai žmonių liko be elektros (307)

Šiandien Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba prie Aplinkos apsaugos ministerijos išplatino...

Aižėja „valstiečių“ vienybė: bendražygiai šiaušiasi prieš Karbauskį (347)

Mokesčių reforma ir naujas parlamentinis tyrimas – du slenksčiai, už kurių kliūva...

Prabilo dukrą Gražuliui pagimdžiusi palangiškė: visas meilumas dingo man pastojus (1257)

„Kai buvau penktą mėnesį nėščia, jis atėjo pas mane į darbą ir padėjo tris tūkstančius,...

Orai: savaitgalio orai nei iš tolo neprimins tos vasaros, prie kurios pripratome (3)

Paskutinės šios savaitės dienos neprimins prieš tai karščiu alsavusios vasaros – bus vėsu ir...

Fantastiškai atakavę kroatai sutriuškino Argentiną (234)

Pasaulio čempionate ketvirtadienį vakare futbolo gerbėjus kaustė D grupės rinktinių –...

Šio jauno vyro darbą daugelis laikytų košmaru: papasakojo, ką tenka patirti (12)

„Jaunas, bet profesionalus“, – taip Mindaugas Maslauskas yra apibūdinamas žmonių, kurie jį...

Myliu vyrą, bet be meilužio – niekaip... (134)

Niekada nemaniau, kad ištiks tokia bėda, bet gyvenime būna visko. Iš vienos pusės, jaučiuosi...

Moteris pasidalijo karčia patirtimi, kaip įkliuvo sukčiams: likau ir be prekių, ir be pinigų (11)

Į Delfi redakciją kreipėsi mama, kuri tikėtina, kad nukentėjo nuo internetinių sukčių. Moteris...

Pristatęs naują pavadinimą Gudelis kalbėjo apie mažėjančias „Ryto“ skolas ir atsiprašė Kurtinaičio (76)

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos sostinėje nebelieka. Nuo ateinančio sezono Vilniaus klubas...

Erika Vitulskienė pristatė savo mados namus: sunkiausia užduotimi tapo modelių paieška (73)

Ketvirtadienio vakarą galerijos „Vilniaus cechas“ patalpose pristatyta Merūno Vitulskio žmonos...