Tokie pasiūlymai, kaip organizuoti paiešką, padalijo diskutuojančius žmones į dvi stovyklas.

Vieną iš tekstų apie I. Strazdauskaitės dingimą komentavęs žmogus baisėjosi, kaip žmonės klausosi ekstrasensų patarimų.

„Bausti ekstrasensus, realiai šitie šarlatanai gadina viską ir trukdo tyrimui. Nes pagal jų patarimus žmonės ieško ne ten, kur reikia. Vietoj to, kad klaustų tyrėjų patarimo, kur tikslingai panaudoti jėgas ir laiką, jie klauso tu klounų, – diskusijų skiltyje piktinosi skaitytojas. – Šiandien rodė atsakingos už paiešką blondinės moters nuomonę, ji sakė, kad jai žinutes rašo ekstrasensai ir pataria, kur ieškoti. Na nu… Pyp... Klauskit policijos, vis tiek jie, manau, daug žino apie tą tyrimą, ko nežinome mes, tai duos „namioką“, kur geriau būtų savanorių jėgas panaudoti.“

DELFI primena, kad apie ekstrasensų versijų tikrinimą užsiminė savanoriškai I. Strazdauskaitės ieškančių žmonių grupės organizatorė.

Toks paieškos organizavimas suerzino ne vieną DELFI diskusijų dalyvį.

„Svetima gėda skaityti 95 proc. komentarų... (…), – piktinosi kitas skaitytojas. – Siūlo visokius ekstrasensus, visokias versijas kuria. (…) Policija dirba savo darbą ir jūs būsit paskutiniai, kurie sužinos, kas ir kaip...“

„Manau, kad niekas nieko nebijo. Tiesiog protingi žmonės supranta, kad pačios taip dievinami ekstrasensai tobulai yra įvaldę du dalykus. Melžti „babkes“ ir pudruoti smegenis. Antraip jie jau seniai būtų pademonstravę savo sugebėjimus. Juk tokia neeilinė „proga“ pasitaikė tą padaryti“, – atsaką vienai skaitytojai išsakė kitas.

„Tai kur tie visi ekstrasensai dingo, kodėl nė vienas neapsireiškia? Tegul išeina ir visiems pasako, kur ta mergina dingo, kodėl nė vienas neišlenda ir neparodo tų savo supergalių? Todėl, kad visi jie nieko verti apsišaukėliai (...)“, – rėžė kitas. Jam savo mintimis pritarė ir nemažai kitų komentatorių.

Tokios reakcijos panašūs žmonių siūlymai ieškoti merginos susilaukė ir feisbuke – viename labiausiai įvertintų skaitytojo Deivido komentarų buvo rašoma, kad jam itin sunku patikėti, jog Lietuvoje yra tiek žmonių, tikinčių tokiu dalyku kaip ekstrasensai. „Tai kvieskit gal geriau Kalėdų senelį“, – piktinosi jis, kitame komentare rašydamas, jog artimųjų už tokias mintis nekritikuotų, tačiau jį itin stebina komentatorių pozicija.

DELFI primena, kad policija ragina asmenis, mačiusius merginą, žinančius galimą jos buvimo vietą ar turinčius tyrimui reikšmingos informacijos, prašome nedelsiant pranešti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams telefonu (8 37) 303 450 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 146 str. 2 d. (dėl neteisėto laisvės atėmimo).

Už šią nusikalstamą veiką gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų. Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Norinčiųjų padėti pareigūnai prašo savarankiškai neieškoti merginos, o kreiptis į artimiausią policijos komisariatą ir pranešti turimas žinias.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (181)