DELFI skaitytoja į portalą kreipėsi, pamačiusi, kiek „Lidl“ kainuoja siūlomas „CRELANDO® Menininko dažų lagaminas“. Jo kaina – 49 eurai.

„Pasižiūrėjau, ką siūlo Vokietijos ir Lenkijos „Lidl“ parduotuvės. O gi tas pats rinkinys Lenkijoje kainuoja 32 eurus, o Vokietijoje – 34,99 eurų, - rašė skaitytoja. - Kodėl Lietuvos piliečiai vėl turi mokėti daug brangiau?“

Apsilankius lietuviškame, lenkiškame ir vokiškame „Lidl“ parduotuvių tinklapiuose iš tiesų galima pastebėti, kad minėtos prekės kaina skiriasi: Lenkijoje dailininko priemonės kainuoja 139 zlotus, t.y. 31,29 euro, Vokietijoje – 34,99 eurų (taip pat taikomas papildomas 4.95 euro pristatymo mokestis), o Lietuvoje – 49 eurus. Tiesa, Lenkijoje ir Vokietijoje minėtos kainos galioja nuo lapkričio 24 d. (nors šalyse kaina taip pat skiriasi) kaip specialus pasiūlymas.

Kaip DELFI nurodė „Lidl Lietuva“ atstovė Simona Damanskytė, prekių kainos įvairiose šalyse gali skirtis ir rinkų palyginimas nėra įmanomas, kadangi kiekvienoje valstybėje mokesčiai bei konkurencinė situacija, daranti įtaką pardavimo kainoms – nevienoda.

„Tačiau dedame visas pastangas, kad bendras pirkinių krepšelis Lietuvos kontekste išsiskirtų savo patrauklumu. Nuolatos sekame produktų paklausą, analizuojame pirkėjų poreikius bei atnaujiname asortimentą, kad klientams galėtume pasiūlyti geriausią kainos ir kokybės santykį!“ – nurodė S. Damanskytė.

Paklausus, ar Lietuvoje minėtai prekei neplanuojama taikyti specialios akcijos, kaip ir kitose šalyse, S. Damanskytė sakė, kad Lietuvoje „CRELANDO® Menininko dažų lagaminui“ šiuo metu yra taikomas specialus pasiūlymas, kuris galioja nuo lapkričio 21 dienos.

Pasak S. Damanskytės, specialaus pasiūlymo taikymo data skirtingose šalyse ne visada sutampa, kadangi kiekvienoje šalyje rinkos – skirtingos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (277)