Ar jūsų nuomone egzaminas buvo sunkesnis nei jau anksčiau laikyti? Kiek balų tikitės gauti?

DELFI skaitytoja Raimonda pasakojo, kad jai laikant egzaminą buvo sunku susidoroti su jauduliu. „Na, egzaminas nebuvo ypatingai sunkus. Sunkus buvo žemėlapis, manau, šioje užduotyje daug kam iškilo klausimų. Paėmus viską bendrai, buvo sunku, kadangi mokėmės visko daug daugiau, įsiminėme visas datas, nors jų reikėjo tik kelių. Man, asmeniškai, pakišo koją stresas. Paskutinių užduočių išvis neparašiau, kojos, rankos drebėjo, sukosi galva, sėdėjau 10 minučių ir galvojau, ką daryti, kad vėl galėčiau matyti tekstą, viskas tiesiog liejosi akyse, buvo labai silpna. Laiko mažai atlikti visoms užduotims, skubėjau perrašyti, vos spėjau“, - pasakojo skaitytoja Raimonda.

DELFI skaitytojas Ernestas sakė bijąs būti neteisingai suprastas vertintojų. „Egzaminas buvo vidutinio sunkumo, bet ganėtinai ilgas, todėl dauguma kandidatų sėdėjo iki paskelbiant „egzaminas baigtas“. Labiausiai nerimauju dėl to, kad vertintojai gali nesuprasti mano minties atsakant į atvirus klausimus. Iš karto po egzamino rezultatus aptarėme su mokytojais, kilo aršūs ginčai. Pastėbėjau blogą tendencija - buvo bandoma mus suklaidinti,ypač jautėsi 2, 29 klausimuose, o tai, manau, nėra egzaminų centro darbas. Ar gi ne?“, - rašė Ernestas Pravilionis.

DELFI skaitytoja Gintarė pasakojo, jog egzamine buvo ir suktų užduočių. „Prieš istorijos egzaminą labai jaudinausi, todėl dieną prieš egzaminą neradau sau vietos. Atėjus į egzaminą buvau rami. Rami, nes žinojau, jog nieko nepadarysi ir teks šį egzaminą kaip nors išlaikyti. Gavusi užduotis ir apsidžiaugiau ir nusivyliau vienu metu. Mane labai nudžiugino užduotys susijusios su sanklodomis bei ultimatumais. Manau, tai tikrai turėjo parodyti abituriento žinias bei bent kokį supratimą istorijoje. Kitos užduotys apie LDK atrodė lengvos, bet ir suktos vienu metu, nes klausimai atrodė labai panašūs. Negaliu pasakyti, jog egzaminas buvo sunkus. Tikrai manau, jog atidesni, bent kiek dėmesio istorijai skyrę mokiniai jį išlaikys ganėtinai gerai. Viskas priklausė nuo susikaupimo bei mokėjimo įsiskaityti į duotą užduotį, nes kai kurios iš jų tikrai vertė pasukti galvą. Na, o jei supratimo su istorija ir jos laikotarpiais visiškai neturi, belieka tikėtis, jog užduotys su pasirenkamais variantais išgelbės...“, - rašė ji.

Mintimis pasidalinkite komentaruose, o jei norite nuomonę išdėstyti plačiau, rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)