Na, niekaip nesuprantu, kiek galima kaimo žmones absoliutinti ir visus pagal vieną kurpalių lyginti! Galiu drąsiai pasakyti, kad tų tokių „kaimiečių“, apie kokius rašoma straipsnyje, mieste lygiai taip pat pilna, kaip ir kiekviename kaime yra tikrai nemaža dalis normalių, išsilavinusių, inteligentiškų žmonių, kurie nei kiek nenusileidžia įsivaizduojamiems tikriems „miestiečiams“.

Pati esu kilusi iš kaimo (beje, to niekada niekada niekada nesigėdijau ir niekada nemaniau ir nemanau esanti „normalesnė“ už visus kitus kaimo žmones (priešingai, nei straipsnio autorė). Ir ką? Dirbu kvalifikuotą darbą, esu pasiekusi daugiau, nei kai kurie „grynakraujai“ miestiečiai pasiekia. Ir į savo vestuves nebijojau pakviesti nei vieno savo giminaičio, nors ne visi jie yra tobuli, o ir per savo pačios vestuves nesėdėjau ausų ištempusi ir neklausiau, ką kas kur šneka.

Vestuvės nėra kažkoks unikaliai išskirtinis renginys, kuriame analizuojamos vien su santuoka susijusios temos ir, neduok Dieve, kas nors leis sau su stalo kaimynu aptarti kasdienes problemas, o ne tik aikčioti, alpti ir akti nuo nuotakos grožio ir jaunikio sąmojų (cha, drąsiai galiu pasakyti, kad net mokslinėse konferencijose žmonės atsipalaiduoja ir šneka juos dominančiomis asmeninėmis temomis, o ne vien kalba apie statistikas, atradimus, procesus ir kitas mokslines problemas).

Esu ne sykį dalyvavusi tikrų miestiečių vestuvėse ir ką galiu pasakyti – jose lygiai taip pat renkasi įvairūs žmonės, turintys skirtingų patirčių, diskutuojantys skirtingomis ir kartais net juokingomis temomis. Supratau, kad kuo žmogus labiau įsivaizduoja esąs kitoks nei kiti, kuo labiau bando pažeminti kitus, tuo labiau slepia būtent tas pačias savybes savyje. Tad gal nustokim įsivaizduoti, kad kaimiečiai yra nevalos, nesigaudantys aplinkoje, mužikai ir t.t., o miestiečiai yra aukštesnioji rasė.

Tiek mieste, tiek kaime „miestiečių“ ir „kaimiečių“ (na, čia tie tokie stereotipiniai apibūdinimai) santykis yra lygiai toks pat. Sykį girdėjau – visi mes esam trečia karta nuo žagrės. Tad... Daugiau pagarbos ir pakantumo aplinkui esantiems ir neįsivaizduokim esantys geresni nei visas likęs pasaulis. Galiausiai, ir straipsnio autorė kilusi būtent iš tokios šeimos, kokios bodisi. Jei ne ta šeima, jos apskritai nebūtų...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo patirtimi ar nuomone? Papasakoti savo patirtį? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau: