Kalbėjimas, kad visos Pasaulio čempionato komandos yra stiprios. Jos stiprios, nes pateko į čempionatą. Visi dabar moka žaisti krepšinį. Ką? Tikrai ne. Čia nesąmonė. Čia yra tik mandagi visų pasaulio, Europos ir kitų čempionatų organizatorių frazė, kad silpniausios komandos jaustųsi šiek tiek geriau.

Silpnos komandos žaidžia čempionatuose. Juk kažką favoritai turi „atbaladoti“. Juk jei žais tik 12 stipriausių pasaulio komandų, turnyras bus labai trumpas, nebus taip įdomu, nebus verta. Ar tu esi stiprus, jei esi stipriausias tarp silpnų? Tikrai ne. Tas pats ir su Senegalu, Angola, Korėja ir Filipinais, patekusiais į čempionatą dėl sistemos geranoriškumo.

Jei Senegalas ar dar kokia trečiarūšė komanda pagauna apsimiegojusius ir jų neįvertinusius kroatus, nereiškia, kad jie yra stipresni. Jei tau tąkart nesiseka mesti tritaškių, o tavo priešininkas juos meta 50 proc. tikslumu, tai nereiškia, kad pralaimėjęs vienas rungtynes, esi silpnesnis. Tu tik pralaimėjai vienas rungtynes. Tai reiškia, kad žaidei nesusikaupęs, nevertinai varžovo, stengeisi nepakankamai. Tai reiškia, kad esi žioplas, o ne silpnas.

Kas nors pasakys – palauk, juk jie yra Afrikos čempionai (ar trečios vietos laimėtojai)? Jie gerai sužaidė savo vietiniame čempionate. Tai kas? Ar kokia Okeanijos antra, Afrikos trečia ar Pietų Amerikos komanda yra pasiekusi kažkokį lygį? Tikrai ne. Ar daug žinai žaidėjų iš Angolos rinktinės, žaidžiančių Europoje? Oi, nei vieno nėra. Nėra net žaidžiančio „Euro cup“, jau nekalbu apie Eurolygą.

Čempionate dabar žaidžia daugiau komandų tik dėl noro populiarinti krepšinį, o vėliau iš to uždirbti pinigų. Pavyzdžiui, juk jei Suomija nedalyvautų pasaulio čempionate, į Ispaniją greičiausiai nebūtų atkeliavę tūkstančiai suomių. Dabar jie su gauna į kaulus nuo JAV, laimi prieš Ukrainą. Smagu. Bet tikrai žaidžia ne dėl ilgų ir gerų krepšinio tradicijų. Čia jie žaidžia pinigų dėka(gal dar ir dėl to, kad Europos čempionate gerai atrodė, tikiuosi, kad šiek tiek ir dėl to). Jei dar purkštaujate, tai palaukite.

Angola, Dominikos respublika, Egiptas, Suomija, Iranas, Korėja, Meksika, Naujoji Zelandija, Filipinai, Puerto Rikas, Senegalas, Ukraina – visos šios komandos yra silpnos. Ir tai viso labo 12 komandų. Pusė turnyro komandų. Tik sakau – jei žaidi sunkiai prieš silpną komandą ar jai net pralaimi, nesakyk, kad dabar visi moka žaisti krepšinį. Geriau sakyk, kad nesugebėjai nusiteikti psichologiškai, nevertinai žaidėjų iš penktarūšių lygų, esi blogos formos ir dėl to gavai per nagus. Tai būtų tiesa, o ne tos šabloniškos atsibodusios frazės.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!