„Delfi“ redakciją pasiekė Vilniuje gyvenančios mamos laiškas. Ji stebėjosi, kokį sausą davinį vietoje nemokamo maitinimo mokykloje gavo dukra ir atsiuntė davinio nuotrauką.

„Norime pasiguosti dėl vienos Vilniaus gimnazijos karantino metu neteisingai skirstomo nemokamo maitinimo socialiai remtiniems mokiniams. Ką ir už kiek gauname?

Visų pirma, nėra jokios apskaitos, produktų sąrašų, net nežinai, už ką pasirašai. Visų antra maistas yra tikrai nesubalansuotas – kaip, pvz., 5 kilogramai ryžių 3 savaitėms. Nejaugi vaikas turi vien ryžiais misti?

Visų trečia, akivaizdžiai produktų už skirtą sumą yra per mažai. Dienos pietų kaina 5-12 klasių mokiniams yra 1,81 euro (už 15 dienų yra 27,15 euro), o 1-4 klasių mokiniams – 1,54 euro (už 15 dienų yra 23,1 euro).

Pirmą kartą, kai gavome sausą davinį penkioms savaitėms buvo ta pati situacija, tiesiog patylėjome ir niekur nesikreipėme, nors dėl to dabar tenka gailėtis. Šį kartą nusprendėme netylėti ir paviešinti tai. Juolab kitas mūsų vaikas gavo dvigubai didesnį davinį (pradinukė mokosi kitoje Vilniaus ugdymo įstaigoje) nei vyresnėlė, nors pagal kalorijas ir dienos įkainį turėtų būti atvirkščiai.

Yra skaudu ir pikta, kad niekas nekontroliuoja ugdymo įstaigų. Manome, kad yra labai negarbinga ir žema pelnytis iš socialiai remtinų šeimų tokiu sudėtingu ir pažeidžiamu laikotarpiu. Tikime, kad viešumas padės išspręsti šią problemą ir užkirs kelią nesąžiningumui. Palyginimui pridedu abiejų vaikų maisto davinių nuotraukas iš skirtingų ugdymo įstaigų“ – rašė vilnietė mama.

Vilniaus Pilaitės gimnazijos Tiksliųjų, gamtos mokslų, kūno kultūros bei pagalbos vaikui skyriaus vedėja Laima Juškevičienė paaiškino, kad davinys yra išdalintas per du kartus.

„Taip atsitiko todėl, kad davinius pakuojanti darbuotoja, neatidarė visų dėžių, o vedėja nepatikrino.

Vadovė labai atsiprašo nemokamą maitinimą gaunančių mokinių tėvelių ir jau kitą savaitę bus paruošti papildomi daviniai papildyti įvairesniu asortimentu ir išdalinti maitinimą gaunantiems. Taip pat įmonė kompensuos padarytą žalą.

Kol įmonė neatsiskaitys, gimnazija neteiks apmokėjimui sąskaitos už nemokamą maitinimą.

Atsiprašymas ir informacija apie papildomus davinius tėveliams bus pateikta asmeniškai.

Gimnazija įsipareigoja kontroliuoti maitinimo paslaugas teikiančios įmonės sudarytą produktų sąrašą, skirtą sauso maisto daviniui, kad parinkti produktai būtų kuo įvairesni. Ir norime užtikrinti, kad tokie dalykai daugiau nepasikartos“, – patikino vedėja.