„Paskutinę dieną prieš karantino paskelbimą vilniečiai išties pasinaudojo galimybe pasižmonėti. Didelis žmonių antplūdis pasiekė lankomiausią sostinės vietą – Vingio parką. Šeimos su vaikais, poros su gyvūnais ir šiaip sportininkai apgulė parko takus. Be temų apie gerą orą, pagrindinė tema buvo – koronavirusas. Nors daugelis baiminasi užsikrėsti, žmonės nesuvokia situacijos rimtumo, praeinantys žmonės atrodo nė nėra girdėję apie atstumo laikymąsi nuo kitų.

Baisiausia, kad vaikų žaidimo aikštelėse mažieji be pirštinių linksminosi, žaidė ir lietė kitus. Kavinėse žmonių eilės, o prie mikroautobuso, kuriame buvo pardavinėjami kibinai, žmonės susigrūdę stovėjo“, – rašo skaitytoja.

Ji taip pat teigia, kad žmonėse nepastebėjo jokios baimės dėl sveikatos.

Delfi primena, kad siekiant stabdyti koronaviruso plitimą, kovo 16 d. 00.00 val. įvedamas karantinas ir ribojamas judėjimas visoje šalyje.

Gyventojai taip pat informuojami, kad įvedus karantiną jiems leidžiama vykti į maisto, vaistų ir degalų prekybos vietas. Taip pat galima lankytis sveikatos priežiūros centruose, tačiau tik tais atvejais, kai reikalinga būtinoji pagalba.

Į darbo vietas nuo vidurnakčio gali vykti tik tie Lietuvos gyventojai, kurie neturi galimybių dirbti nuotoliniu būdu. Primenama, kad dėl koronaviruso Lietuvoje įkurta atskira visą parą veikianti karštoji linija 1808.

Tačiau nors parkuose ir galima sutikti vaikštinėjančių žmonių, pats Vilnius yra gerokai ištuštėjęs. Palyginimui, 2020 ir 2019 metų kovo 15 dienų vaizdai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (761)