Pasirodo, yra dalis prekių (prie kurių, kaip po to pastebėjau, yra lankstinukai sudėti), kai perkant tam tikras prekes kasoje sumoki 1€ daugiau, nei reali jos kaina.

Tokia prekė atsidūrė ir mano pirkinių krepšelyje (mineralinis vanduo „Vytautas“). Kadangi pirkau daugiau prekių, nebūčiau ir pastebėjęs to 1€ skirtumo, jei ne pardavėja, kuri, išmušusi kainą iškart paklausė, ar pirksiu. Nelabai pradžioje supratau, kodėl to yra klausiama, bet paskui paaiškino, kad vietoje įprastos 0,64€ kainos yra 1,74€, nes taip paremi „Maisto banką“ 1€. Kažkas už juos bus perkama ir lankstinuke paminėta, kad visa tai pristatys tiesiai tiems, kuriems maisto ir reikia.

Tačiau mano klausimas būtų, kaip žinoti, kiek realiai taip pinigų bus surinkta? Kas bus už šiuos pinigus perkama ir kaip tai atsekti? Taip pat, ar visiems pasitaikytų sąžiningų kasininkių, kurios apie tai žmogų informuotų? Manau, tikrai ne vienas žmogus tiesiog to euro nepastebėtų perkant prekių už 30-40€...

Anksčiau pirkdavau ir aukodavau maistą, kai būdavo akcijos... Tačiau pirmą kartą susidūriau, kai nėra galimybės pasirinkti, ar aukoti ar ne šį eurą... O vien dėl mineralinio vandens jau nenorėjau važiuoti į kitą parduotuvę. Kurį laiką nebeperku ir neaukoju nei vaikų namams, nei „Maisto bankui“, nei kitiems nuskriaustiesiems per „masines“ akcijas, bet kartą per mėnesį nuvažiuoju į vaikų namus, paimu po 4 vaikus ir nusivežu juos papietauti. Nuperku šeimyninę picą, pasišnekam ir smagiai praleidžiam laiką (kartais neišleidžia vaikų, tad tuomet picą nusivežu pas juos). Kai visi vaikai vaikų namų būna pamaitinti, renkuosi kitus.

Nusivežti visus iškart būtų problematiška ir dėl transporto nuomos per piniginę kirstų, bet per mėnesį išleisti 20€ ir nustebinti 8 vaikus, manau, galėtų ne vienas ir tai, mano nuomone, daug labiau padeda nei gaunama parama.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Komentuoja prekybos tinklo IKI viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė:

Socialinės akcijos „Gera kaina - Geras darbas“ tikslas – surinkti lėšų „Maisto banko“ veiklos sąlygoms pagerinti ir sudaryti galimybes plėsti šios organizacijos remiamų paramos gavėjų skaičių. Šios akcijos iniciatorius, prekybos tinklas IKI kviečia pirkėjus prisidėti prie paramos 1 euru įsigyjant „Gera kaina – Geras darbas“ ženklu pažymėtų prekių. Jos parduotuvių lentynose yra aiškiai išskirtos. Apie akciją pirkėjai yra informuojami parduotuvių plakatuose, kasose, tinklo leidinyje „Savaitėlė“, IKI interneto svetainėje, žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose. Pirkėjai apie socialinę akciją gali teirautis IKI parduotuvių darbuotojų, kurie prireikus suteiks visą reikiamą informaciją.

IKI pirkėjai nėra verčiami nei pirkti, nei skirti paramą „Maisto bankui“. Tai – individualus kiekvieno žmogaus sprendimas, kurį mes siekiame tik paskatinti. Kadangi „Maisto banko“ veiklai reikalingi ne tik maisto produktai, bet ir lėšos priemonių, įrangos pirkimui, kviečiame žmones prisidėti prie gražios iniciatyvos – skirti paramą ne tik maisto produktais, bet ir pinigais.

Primename, kad per klaidą įsigiję socialinės akcijos prekę ir nenorintys aukoti pirkėjai gali jas grąžinti ir atgauti pinigus visų IKI parduotuvių kasose. Nepageidaujantys prisidėti prie paramos ir įsigyti socialinės akcijos prekių, pirkėjai gali rinktis kitus analogiškus produktus įprasta kaina.

Užtikriname, kad visos pirkėjų paaukotos lėšos pasieks „Maisto banką“, kurio veikla yra audituojama ir tikrinama. Socialinė akcija tęsis iki lapkričio antros pusės, tačiau surinktas lėšas šiai organizacijai IKI tinklas perveda kiekvieną ketvirtadienį. Kiek pirkėjai paaukojo galima nuolat stebėti čia: https://www.iki.lt/specialios-akcijos/gerakaina/.