DELFI parašiusi skaitytoja pasakojo, kad panašaus turinio skelbimą ji mato ne pirmą kartą ir kaskart pasipiktina jame nurodytu atlygiu.

Skelbime rašoma, kad ieškoma darbuotojo, kuriam tektų priimti pašto siuntas, jas rūšiuoti ir paskirstyti pagal nustatytus reikalavimus, į informacinę sistemą suvesti duomenis.

Nurodomos darbo sąlygos: slankusis pamaininis darbo grafikas; darbo laikas: dieninė pamaina 7.00 - 19.00 val., naktinė pamaina 19.00 - 7.00 val.; yra galimybė dirbti tik dienomis pagal grafiką: dvi darbo dienos, dvi poilsio ir t.t.; darbo vieta – Rodūnios kelias 8 (netoli oro uosto).

Skelbime nurodoma, kad darbuotojui mokamas atlyginimas – nuo 350 eurų, atskaičiavus mokesčius, yra priklausomas nuo rezultato, mokami priedai už papildomą darbo krūvį ir kokybinių rodiklių vykdymą.

Toks atlygis už darbą nurodytomis sąlygomis skaitytoją papiktino.

„Norėčiau pasidalinti darbo skelbimu ir iškelti klausimą, ar 350 eurų atskaičiavus mokesčius yra adekvatus atlyginimas būsimam darbuotojui, kuriam yra keliamos tokios darbo sąlygos kaip slenkantis grafikas (taigi, gali tekti dirbti savaitgaliais), dieninė ir naktinė pamainos (išsiderinantis žmogaus organizmo ritmas), 12 val. darbo diena ir dar darbo vieta, ko gero, net nepasiekiama viešuoju transportu. Šį darbo skelbimą, beje, matau jau apie metus sukant amžinąjį pasirodymo ir išnykimo darbo portaluose ratą ir kiekvieną kartą mane nustebina ir papiktina siūlomo atlyginimo dydis konkrečiai tokiomis darbo sąlygomis“, – piktinosi skaitytoja.

Kaip DELFI paaiškino „Lietuvos pašto“ Organizacijos vystymo departamento vadovė Giedrė Tarbūnienė, skaitytojos pastebėjimai ne visai tikslūs – mokamas atlygis gali būti didesnis, 12 val. tenka dirbti ne kasdien, o į darbo vietą – nuvykti viešuoju transportu.

„Pašto korespondencijos skirstymas vyksta visą parą, 7 dienas per savaitę, todėl skirstytojai dirba pamainomis, slenkančiu grafiku. Darbas nakties metu, laikantis Darbo kodekso nuostatų, yra apmokamas padidintu tarifu. Pamainų metu yra numatytos pertraukos darbuotojams pavalgyti ir pailsėti. Darbuotojas per savaitę išdirba 4 pamainas, neviršijant nustatyto leidžiamo darbo valandų skaičiaus. Taip pat noriu pažymėti, kad yra netiesa, jog „darbo vieta nepasiekiama viešuoju transportu“. Darbuotojai į Vilniuje esantį Pašto skirstymo departamentą gali atvykti viešaisiais miesto autobusais. Visuomeninio transporto stotelė yra greta Lietuvos pašto, Pašto skirstymo departamento pastato.

Norėčiau patikslinti, kad pilnu etatu dirbančio skirstytojo mėnesinis atlyginimas yra 450-650 eurų. (neatskaičius mokesčių), nes už darbo kokybę ar papildomą darbo krūvį yra mokami priedai“, – nurodė G. Tarbūnienė.

Kaip nurodė „Lietuvos pašto“ atstovė, „atsakant į skaitytojos pastebėjimą, kad „darbo skelbimas kabo jau apie metus“, Lietuvos pašto logistikos centruose yra svyruojančios darbų apimtys, todėl darbuotojai ieškomi ir nuolatiniam, ir terminuotam darbui“

„Kartu su bendrovėje veikiančiomis profesinėmis sąjungomis esame sudarę kolektyvinę sutartį, kuria numatyta, kad siekiant gerinti darbo sąlygas ir skatinti darbuotojų motyvaciją kas dvejus metus bus peržiūrimi darbuotojų atlyginimai, o esant palankioms finansinėms galimybėms – didinami.

Jau antrus metus iš eilės yra didinamas Lietuvos pašto darbuotojų atlyginimų fondas. Iš viso per dvejus metus darbuotojų atlyginimų fondas papildomai išaugo per 2,5 mln. eurų“, – nurodė ji.

Atkreipėte dėmesį į jus nustebinusį darbo skelbimą? Dalyvavote darbo pokalbyje ir jus nustebino darbdavių išdėstytos darbo sąlygos ar požiūris? O gal esate darbdavys ir niekaip negalite rasti tinkamo darbuotojo dėl jo keliamų reikalavimų? Pasidalykite mintimis el.p. pilieciai@delfi.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (329)