„Šią gėlę gavau gimtadienio proga. Prieš šešis metus. Iš Pradžių gėlę auginau kambaryje, o paskutinius kelerius metus auginau šiltnamyje.
Vasarą ši gėlė gražiai žaliuoja, o rudenį tiesiog nudžiūsta ir laukia pavasario. Tačiau šiemet gruodžio mėnesį pastebėjau iš žemės kylantį daigą ir per mėnesį išaugo stiebas su gražiu žiedu. Šios gėlė skleidžiamas kvapas ne itin malonus, tačiau kentėti galima“, - rašo Danguolė.

Šios gėlės gimtinė - Indokinijos regionas, taip pat ji auga keliose Afrikos valstybėse ties pusiauju. Gėlės aukštis gali siekti iki trijų metrų. Ji žydi labai retai ir trumpai. Pilnas gėlės pavadinimas - leopardinis amorfofalas, dar vadinamas lavongėle.

„Mano gėlės aukštis - 160 cm, žiedo aukštis - 58 cm. Gėlė mane savo žydėjimu nustebino pirmą kartą“, - džiaugiasi Danguolė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)