Avarija įvyko tuomet, kai J. J., gimęs 1987 m., vairuodamas automobilį „VW Golf“, jo nesuvaldė ir trenkėsi į atitvarą, kuris skiria priešingų krypčių srautus. Metalinė konstrukcija tiesiog pervėrė visą automobilį, perskrosdama jį kiaurai nuo priekio iki pat galo. Smūgis buvo toks, kad per galinę „VW Golf“ dalį gatvės atitvaras išlindo net kelis metrus.

Automobiliu važiavo du asmenys. Vairavo vaikinas, o keleivio pusėje sėdėjo mergina. Iš sumaitotos transporto priekmonės sąmoningą „VW Golf“ vairuotoją išlaisvino ugniagesiai gelbėtojai, panaudoję žirkles ir nupjovę automobilio stogą, bei pjūklu perpjovę atitvarą. Prie gelbėjimo operacijos prisidėjo ir įvykio liudininkai, padėję laikyti sunkią metalinę konstrukciją.

Respublikinėje Panevėžio ligoninėje J. J. nustatyti apatinio žandikaulio lūžiai. Jaunas vyras išvežtas gydymui į Kauno klinikas. Apie vairuotojo būklę ir blaivumą avarijos metu duomenų nėra.

Ši avarija sukėlė daug diskusijų tarp panevėžiečių. Anot įvykio vietoje buvusių žmonių, panašios nelaimės laukti reikėjo jau seniai. Pasak panevėžiečių, gatvės atitvarų galai nenuleisti į žemę, todėl atsitrenkti į tokią konstrukciją – tarsi  pačiam užšokti ant peilio. Miestelėnai negailėjo priekaištų tokius atitvarus įrengusiems darbuotojams.

Ši avarija nebuvo paskutinis įvykis Vėlinių dieną. Dar vienas incidentas įvyko 23-ą valandą greta Tulpių ir Parko gatvių sankryžos. Jos metu automobilis „Audi“ lenkė kitą transporto priemonę, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir rėžėsi į taksi automobilį „Renault“. Nors iš pradžių atrodė, kad taksistui reikia medikų pagalbos, vėliau jis to atsisakė. Įvykio vietoje pasirodė ir du policijos ekipažai, tačiau vairuotojai rado susitarimą ir be ginčų dėl kaltės užpildė eismo įvykio deklaraciją.