Pakvietė varžytis trasoje

Praėjusiais metais prekybos ir pramogų centras „Babilonas“ bei Panevėžio miesto savivaldybė miesto žiniasklaidos atstovus pirmą kartą pakvietė jėgas išmėginti vairuojant kartus. Šiemet ši tradicija pratęsta, todėl antradienį prie starto linijos vėl stojo būrys žurnalistų, operatorių, žinių vedėjų. Taip pat tradiciškai varžybose sudalyvavo ir miesto savivaldybės administracijos direktorė Kristina Vareikienė ir Ryšių su visuomene skyriaus personalas. Gerai praleisti laiką panoro beveik dvidešimt dalyvių. Į keturias grupes padalinti žiniasklaidos atstovai į kartus sėsti neskubėjo. Pirmiausia analizavo trasos schemą ir matavosi tinkamus šalmus.

Į finalą - greičiausi

Kiekvienos dalyvių grupės laukė apšilimo važiavimas, o po to žiniasklaidos atstovai stojo prie starto kovoti dėl patekimo į finalą. Po įnirtingos kovos savo kolegų palaikomi į finalą prasimušė du vyrai ir dvi moterys. Finale dėl greičiausiojo titulo kovojo „LNK“ televizijos žinių operatorius Egidijus Krikščiūnas, Panevėžio miesto savivaldybės Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Irma Gritėnienė, bei du „Aukštaitijos televizijos“ atstovai - reporterė Justina Kazlauskienė ir reporteris bei žinių vedėjas Tomas Markelevičius.

Finale kovojo iki paskutinio posūkio

Organizatoriai finale dalyvius surikiavo taip, kad „pole“ pozicijas užėmė moterys. Mostelėjus starto vėliava įkandin pastarųjų pasileido ir vyrai. Šiems teko nemažai pavargti, kad atradę vietą saugiam lenkimui galėtų išsiveržti į priekį. Pagrindinė kova dėl taurės vyko tarp „Aukštaitijos televizijos“ atstovo Tomo Markelevičiaus ir „LNK“ žinių operatoriaus Egidijaus Krikščiūno. Vis dėlto įgytą trapią persvarą Tomui Markelevičiui išlaikyti pavyko iki paskutinių trasos metrų ir šachmatinė vėliava paskelbė apie „Aukštaitijos televizijos“ žurnalisto pergalę. Beje, šis dalyvis ir prėjusiais metais iškovojo greičiausiojo titulą pirmą kartą surengtame turnyre, o šiemet „Aukštaitijos televizijos“ garbę apgynė ir dar kartą.

Prizininkų pakyla

Už pirmąją vietą Panevėžio miesto meras Vitalijus Satkevičius Tomą Markelevičių apdovanojo „Babilono“ taure bei šakočiu. Antroje vietoje likęs Egidijus Krikščiūnas taip pat buvo apdovanotas šakočiu. Tokio pat prizo nusipelnė ir greičiausia Panevėžio miesto savivaldybės darbuotoja Irma Gritėnienė.

Beje, verta paminėti, kad ketvirtoje vietoje likusi „Aukštaitijos televizijos“ reporterė Justina Kazlauskienė prie karto vairo sėdėjo pirmą kartą ir iš karto prasimušė į finalą. Žurnalistė atkrintamuosiuose važiavimuose netgi aplenkė dar vieną „Aukštaitijos televizijos“ komandos narį Raimundą Petrauską.

Papildomas prizas atiteko savaitraščio „Panevėžio balsas“ fotografei Ingridai Žilėnaitei. Jai įteiktas vienos batų parduotuvės čekis, mat moteris skundėsi, kad varžybose dalyvauti net neplanavo, pasirinko varžyboms netinkamą avalynę, tačiau kolegoms įkalbėjus vis tiek sėdo prie karto vairo. Po apdovanojimų ceremonijos buvo pjaustomas šventinis tortas ir šiuo gražiu akcentu baigta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena.