Autorius papasakos, kaip jo, Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūno, gyvenime atsirado pirmieji medžio drožiniai, kaip jo rankose gimsta įstabios, raštuotos prieverpstės (prieverpstė – verpiamojo ratelio lentelė, dažniausiai meniškai išdrožinėta, prie kurios pritvirtinamas vilnos ar linų kuodelis).

Tautodailininko A. Šileikos drožiniai ne kartą puošė Utenos krašte veikusias parodas, susilaukė didelio dėmesio Vilniuje, Kaune, Alytuje, Pasvalyje, Panevėžyje, Zarasuose, Visagine, Ignalinoje, Rokiškyje, Molėtuose, Balninkų ir Svėdasų miesteliuose, Anykščiuose, Visagine, Lietuvos Respublikos Seime, Vidaus reikalų ministerijoje, Policijos departamente.

Muziejaus foje atidaromoje parodoje bus eksponuojamos tautodailininko 2006–2013 metais sukurtos prieverpstės. Šios žmogaus akiai bei širdžiai malonios grožybės sušvis jaukia šiluma, kurią iš muziejaus išsineš kiekvienas parodos lankytojas.

Kviečiame atvykti į susitikimą su tautodailininku Albinu Šileika ir pasigrožėti parodoje eksponuojamais kūriniais. Paroda veiks iki birželio 13 dienos.