„Gal kas galite pasidomėti SAM (Sveikatos apsaugos ministerijos – DELFI) ar paklausti pono Verygos, ar gali moksleivis mokykloje gerti nealkoholinį alų, radlerį ar nealkoholinį šampaną? Nusipirkti, kiek žinau, jie gali (nepilnamečiai irgi), o vartoti mokykloje? Čia niekas niekur su niekuo neprasilenkia? Turiu omenyje logiką“, – klausė vyras.

DELFI kreipėsi į SAM su klausimu, kokia tvarka galioja tokiais atvejais. Klausimą ministerija nukreipė Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentui (NATKD).

„Lietuvos Respublikos įstatymai nei pirkėjų amžiaus, nei vietų, kuriose vartojami nealkoholiniai gėrimai, neriboja. Klausimai dėl mokinių nealkoholinių gėrimų vartojimo mokykloje gali būti sprendžiami, susitariant su bendruomene ir įtvirtinant tai mokyklos vidaus dokumentuose. Mokykla turi teisę nealkoholinių gėrimų turėjimą, vartojimą ar kitą su tuo susijusį elgesį įtraukti į taisykles bei daiktų, kuriais draudžiama naudotis mokykloje, sąrašą“, – komentavo departamento Stebėsenos ir analizės skyriaus vyriausias specialistas Jonas Žala.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)