Neįgaliesiems „pritaikytas“ tualetas yra tragiškos būklės ir paverstas sandėliu. Norint juo pasinaudoti teko nemažai palaukti kol sutrikusi darbuotoja atkrovė sudėtas ant tako dėžes ir kitus valymo reikmenis. Vaizdas buvo kraupus: unitazas ir jo valymo indas surūdiję, rūdžių upeliai išbėgę ant žemės, bakelio vanduo užsuktas. Ant apleistos kriauklės buvo vazonėliuose auginami gėlių daigai. Ant sienų kabojo darbuotojų apranga. Sienos ir lubos aptrauktos storu voratinklių ir dulkių sluoksniu.

Darbuotojos pasiteiravus, kas atsakingas už tvarką, buvo atsakyta, kad „Kauno Švara“.

Šio tualeto erdvė yra tokia maža, kad vos telpa neįgaliojo vežimėlis. Neįmanoma nei apsisukti, nei jį pastatyti šalia unitazo, kas būtina norint pasinaudoti tualetu. Ką jau kalbėti apie lydintį asmenį, kuris priverstas padėti stovint iš lauko pusės pro pravertas duris.

Deja, kaip bebūtų liūdna, tokia situacija miesto tualetuose aptinkama labai dažnai, kuomet neįgaliesiems pritaikyti tualetai paverčiami sandėliais ir užrakinami. Paprašius jais pasinaudoti, darbuotojai laksto vieni pas kitus ieškodami raktų.

Kauno Rotušėje, neįgaliųjų vadinamoje „košmaru“ dėl nepritaikyto grindinio, taip pat yra tualetas neįgaliesiems. Bet deja, iki jo savarankiškai nuvažiuoti yra „misija neįmanoma“.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Komentarą pateikė UAB „Kauno švara“:

„Klientės pretenzijoje kalbama apie tualetą esantį Kauno pilies automobilių stovėjimo aikštelėje. Buvo ilgai diskutuojama kam pavesti šio tualeto priežiūrą. Vis dėlto priežiūra buvo priskirta įmonei „Kauno švara“, kurios darbuotojas šiame tualete dirba visą parą. Darbuotojai dirba labai ankštoje patalpoje, nėra kur susidėti valymo priemonių, todėl buvo naudotasi neįgaliesiems pritaikytu tualetu. Atsiprašome klientės už patirtus nepatogumus. Artimiausiu metu stengsimės išspręsti šią problemą, kad nepatogumų, kurie priklauso nuo mūsų, daugiau netektų patirti.“