Savo feisbuko paskyroje paviešinta prekių palyginimo lentele Vaclovas sutiko pasidalyti ir su DELFI skaitytojais. Joje – 27 daugiausiai tų pačių prekės ženklų produktai su kainomis Lietuvoje ir Lenkijoje (lentelė sudaryta atsižvelgiant į tuo metu parduotuvėse Vaclovo matytas kainas).

Vaclovas DELFI pridūrė, kad lentelėje – ne visas pirkinių krepšelis, nes kai kurių prekių tiesiog neįmanoma palyginti t.y. sunku joms rasti lygiaverčius atitikmenis Lietuvoje. Tų pačių prekių krepšelių kainų, pasak Vaclovo sudarytos lentelės, skirtumas – 25,15 euro.

„Tiesa sakant, pateikdamas kainų palyginimą, aš tikrai tikėjausi, kad visi manęs klaus „Tai ar apsimoka apsipirkti Lenkijoje?“ ir į šį klausimą Jūs, kiekvienas galite atsakyti patys sau. Kiekvieno poreikiai yra skirtingi ir kiekvienas elgiasi kaip jis nori – tuo ir gerai, kad gyvename laisvoje šalyje, galime elgtis, kaip norime ir apsipirkti kur norime. Ko aš iš tikro siekiau, pateikdamas šį palyginimą, tai jog žmonės pagalvotų, kodėl būtent yra susiklosčiusi tokia situacija, kai ~20 km už Lietuvos sienos, žmonės turi mažesnes kainas, didesnį vid.atlyginimą, nors BVP vienam gyventojui Lietuvoje – didesnis, – lentelės sudarymo tikslus DELFI paaiškino jos autorius. – Kokios tokių kainų priežastys – sunku pasakyti. Galbūt prekybos centrų monopolija ir susitarimai, maža rinka ar PVM lengvatos. Atmerkti akis ir įkvėpti šviežio oro siūlau visiems. Tiek gyventojams, kurie turėtų išsireikalauti bent jau racionalaus paaiškinimo, kodėl tokie skirtumai egzistuoja, tiek politikams, kurie sudaro sąlygas tik didiesiems prekybos centrams plėstis, tiek prekybos centrams, kurie tikrai pastebi pirkimo nutekėjimą, nes tai, kas vyksta savaitgaliais Lenkijoje – sunkiai protu paaiškinama ir aš pats turėjau tą pamatyti, nes kol nepamatai pats – tiesiog netiki.“

DELFI primena, kad tai – ne pirmas prekių kainų Lietuvoje ir Lenkijoje palyginimas, kuriuo dalijasi žmonės. Kito skaitytojo paskaičiavimais, Lenkijoje jame pavyko sutaupyti 325,99 eurus.

O gal taip pat buvote apsipirkti Lenkijoje? Gal Jūsų matytos kainos Lenkijoje – kitokios? Prašome pasidalinti! Kviečiame jus savo nuotraukomis ir įspūdžiais dalytis el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Lenkija“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1183)