Ne vieną skaitytoją nustebino tai, kad pagal Statistikos departamento duomenis kirpėjai 2014 m. vidutiniškai nenuskaičius mokesčių per mėnesį uždirbo 300 eurų ir tai buvo vienas mažiausių atlyginimų.

Diskusijų skiltyje jie išsakė savo nuomones ir abejones dėl tokio uždarbio – žmones stebino nemažų jų teikiamų paslaugų kainų ir mėnesinio atlygio kontrastas.

„Kaip kirpėjos uždirba mažiausiai, jei tiesiai galiukus pakirpti be jokių „mandrysčių“ miegamojo rajono paprastoj kirpykliukėj – 8 eurai? Gal tiesiog slepia ir „nemuša“ į kasa, nes čekio gi neduoda“, – rašė skaitytojas slapyvardžiu „Įdomu“.

„Prieš pora sav. sumokėjau 10 eurų už 20 min. darbo ir dar be čekio. Pats uždirbu truputį daugiau nei 4 eurus per valandą (čia už kvalifikuotą ir atsakingą darbą, beje)“, – rašė kitas.

„Kirpėjos mažai uždirba, ane? – stebėjosi kitas skaitytojas. – Nudažė trumpus plaukus provincijoj – 25 eurai... O per dieną – ne vienas ir ne du, plaukų kirpimas, antakių, plaukų dažymas ir t.t. Per dieną susirenka pusę atlyginimo, kai kiti žmonės gamykloje per mėnesį 340 eurų gauna...“

Jiems pritarė ir skaitytojas „Tcykiai tcykiai“.

„Kirpėjos darbas yra patentuojamas ir metinis patentas nėra brangus ir investicijos – minimalios. O minimalios pajamos per valandą – 18-40 eurų (per mėn. – 3456 – 7680 eurų). Norint patekti pas kirpėją, gaunančią 3456 eurus, reikia užsirašyti prieš 1-2 dienas“, – savo mintis išsakė žmogus.

„Mano kaimynė kirpėja uždirba apie 250 eurų per dieną... Šeštadieniais iki pietų – ir daugiau nei 300 eurų... Va jums ir kirpėjos“, – rašė DELFI diskusijų skiltyje savo nuomone pasidalijęs skaitytojas „Doleriux“.

Tiesa, kitas skaitytojas, slapyvardžiu „Zzzzz“ panoro paneigti žmonių įsivaizdavimą apie milžiniškas kirpėjų algas.

„Įvairių kirpyklų ir kirpėjų yra... Turiu šiokį tokį apie tai supratimą – kirpėja kas mėnesį moka patentą, PSD ir „Sodrai“, be to, moka ir kirpyklos savininkei. Turit galvas – paskaičiuokit. Arba – kirpykla yra įmonė, visi pinigai „eina“ per administratorę, taip mokamos ir algos... Be to, kirpėjos socialinių garantijų neturi... Nei nedarbingumo, nei dekretinių išmokų...“, – savo mintis išsakė skaitytojas.

Kreipiamės į kirpyklose, grožio salonuose dirbančius specialistus ar šiuos profesionalus pažįstančius žmones – sugriaukite ar patvirtinkite paplitusią nuomonę, kad jūsų darbas itin gerai apmokamas? Ar iš tiesų verta rinktis šią specialybę ir tikėtis didelio atlygio? Kokios neigiamos tokio darbo pusės? Papasakokite, kaip iš tiesų atrodo jūsų darbas! Rašykite mums el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Specialistas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (702)