„Tas pats „Lidl“ pasiūlymas Lietuvoje ir Vokietijoje skiriasi net 20 eurų, sunku patikėti, bet taip yra. Ir net perkant vokiškoje interneto parduotuvėje pristatymas Europoje kainuos tik 5 eurai“, – rašė laiške DELFI skaitytojas.

Vokiškoje „Lidl“ elektroninėje parduotuvėje siūlomas perforatorius kainuoja 49,99 euro. Tiesa, sąlygos prie kainos nurodo, kad taikomas papildomas 4,95 euro pristatymo mokestis, o prekių kiekis ribotas. Taip pat perspėjama, kad šios prekės dėl ribotos pasiūlos gali būti išparduotos jau pirmąją pasiūlymo dieną.
Tuo metu Lietuvos „Lidl“ tinklalapyje perforatorius, kurį galima įsigyti jau realioje, o ne elektroninėje parduotuvėje, su prierašu „Tik dabar!“ kainuoja 69 eurus.

DELFI kreipėsi į „Lidl“ viešųjų ryšių atstovę Agnę Gaižauskienę, kuri nurodė, kad skirtingų rinkų lyginti neįmanoma.

„Lidl“ tikslas – kiekvienoje rinkoje pasiūlyti geriausią kainos ir kokybės santykį. Skirtingų rinkų palyginimas nėra įmanomas, nes kiekvienoje šalyje mokesčiai ir konkurencinė situacija, daranti įtaką pardavimo kainoms, yra skirtinga. Minėtajam kainų skirtumui įtaką gali daryti ir tai, jog Vokietijoje šis specialus pasiūlymas prietaisui galioja tik perkant prekę internetu, nes šioje šalyje plėtojama ir internetinė prekyba“, – paaiškino „Lidl“ atstovė.

Papildyta: po straipsnio publikavimo į DELFI kreipėsi skaitytojas Vytenis, pastebėjęs, kad Lietuvoje siūlomas panašus, bet kitas perforatoriaus modelis – pasak jo, Lietuvoje parduodama naujesnė jo versija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (370)