Deja, ne viskas taip paprasta, nors abudu su vyru esame vilniečiai, dirbame Vilniuje. Čia mokame mokesčius ir džiaugiamės savo miestu. Tačiau mūsų būsimas darželinukas – negavo valstybinio darželio. Susitaikę,
pasiskaičiavę, liūdnai nutarėme, jog teks mažylį leisti į privatų darželį ir tam skirti savo per 20% pajamų, atsisakyti būrelių mergaitei, batų ir rūbų iš dėvėtų rūbų parduotuvės mamai ir tėčiui, skanesnio kąsnio vaikams.

Tačiau mūsų vaikų ugdymo problemos tuo nesibaigė. Šiandien sužinojome, kad būsima pirmokė nepateko į mokyklą, kurią buvome išrinkę ir užrašę naujojoje Vilniaus miesto savivaldybės sistemoje. Mokykla po langais, tačiau pagal mūsų gyvenamąjį adresą mums nepriklauso. Savivaldybės švietimo skyriaus darbuotoja informavo, kad reikia dar laukti ir mokyklą iki rudens Vilniaus mieste kažkur būtinai gausime.

Tikime, kad nesame vienintelė Vilniuje tokia šeima, kurios vaikai negavo nei darželio, nei mokyklos netoli namų. Svarstome, gal čia susiję su naująja miesto viešojo transporto propaguojama sistema? Važinėk po Vilnių viešuoju transportu ir kuo daugiau. O gal čia vėl bus užsuktas versliukas po 100 eurų kompensacijų – vesk vaiką į privačią mokyklą?

Labai keista, kad taip viešai besirūpinantieji vaikų, šeimų ir Vilniaus miesto gyventojų gerove, taip apsunkina jaunų šeimų, vis dar norinčių gyventi Lietuvoje gyvenimą. Gal ponams iš dangoraižio paskutinio aukšto ir atrodo, kad viskas Vilniuje ranka pasiekiama, deja, taip nėra.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Ir jūs kenčiate dėl vaikų ugdymo Lietuvoje? Rašykite el. p. pilieciai@delfi.lt.