DELFI skaitytoja Babtų miestelio vyr. bibliotekininkė Danguolė:

„Dirbu Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Babtų filiale vyr. bibliotekininke. Į biblioteką ateina įvairūs žmonės: liūdni, pikti, nepatenkinti, susimąstę ir labairetai kada linksmi . Nemanyčiau, kad tai susieta su oru ,turbūt daugiau - su žmogaus charakteriu.

Taip, neneigsiu, mėgstame pasiskųsti, pasiguosti ir visai nemokame pasidžiaugti savimi, kitais. Beveik visada turime problemų. O kas jų neturi? Kažin, ar dar tas problemas pavadinsi problemomis. Visada pagalvoju apie tuos, kurie iškentė karus, badus, trėmimus...Yra labai geras rusiškas posakis: „blogiau mirties daugiau nieko nėra“. Ir tai tiesa!

Meilės, šilumos, gerumo, nuoširdumo mums daugiau reikia rodyti, o ne žiūrėti, kas blogai. Žmogus pats save „užkoduoja“ ir vaikšto su tomis mintimis kasdien‚ „nuodydamas“ kitus.
„Mes, gi, esame savo minčių karaliai!“ (galingasis Merfis!). „Tai ir būkime tikrais karaliais, o ne minčių vargetomis“, - sakau dažnam paniurėliui.

Pati esu linksma, dažnai su daina, o jei su daina, tai ir širdis „spakaina“. Pažiūrėkit, kokie linksmuoliai yra muzikantai, dainininkai. Geriausias pavyzdys - laida: „Gero ūpo!“. Visiems ūpas kyla nuo jų linksmumo. Gera nuotaika visada bandau „užkrėsti “ir kitus, dažnas po to pasako : „mums linksma ir gera su tavimi, tu užburi gera nuotaika“.

Geriausias geros nuotaikos ir linksmumo pavyzdys– vaikai! Jie šypsosi natūraliai be jokio paraginimo, gal ir mums reikia kartais pabūti vaikais? Bibliotekoje šiuo metu eksponuojamos Lukrecijos Šidlauskienės lėlės – jos irgi šypsosi, nes jų autorė – tikra linksmuolė!

Imkime pavyzdį iš vaikų, lengviau bus mums ir šalia esantiems. Gerų visiems darbų, šypsenų, gyvenimas be šypsenos – ne gyvenimas!“.

DELFI Piliečio autorė Greta Kondrataitė:

„Turbūt dauguma Lietuvių norėtų, kad pas mus 24 valandas per parą būtų šilta, šviestų saulė. Mūsų tauta nelabai mėgaujausi oro teikiamomis sąlygomis. Kiekvienoje šalyje yra kitoks klimatas, oro sąlygos ir, manau, turėtume džiaugtis tuo, ką turime.

Juk būna ir pas mus tokių nuostabių dienų vasarą ir ne tik, kai saulė „kepina“ kaip reikiant, tačiau tada jau mes dejuojame, kad per karšta. Tikram lietuviui niekada nebus gerai, papraščiausiai reikia džiaugtis tuo, ką turime. O turime be galo gražius pavasarius, kuomet nutirpsta sniegas, atbunda gamta,sugrįžta į gimtus namus paukščiai.

Mūsų vasaros labai gražios. Tiems, kas būna prie jūros, nenuginčys tokio fakto, kad saulėlydžiai vasaros vakarais yra pati gražiausi ir mums nereikia kito pasaulio krašto, kad išvystume tokį grožį.
Ruduo mūsų nėra toks niūrus, kaip kiti mano. Bent jau aš į rudenį žiūriu kaip į spalvų gamą, kuri labai gražiai pabyra nuo medžių, krūmų, pažeria įvairiaspalvius lapelius.

Žiemos mūsų šaltos, tačiau taip pat labai gražios. Krintančios pirmos snaigės atperka visus nemalonumus (...). Tai nuostabus metų laikas, tad mažiau dejuokime dėl orų Lietuviai ir pagaliau džiaukimės tuo, ką turime geriausio“.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Ne vienas sako – jei Lietuvoje dažniau šviestų saulė, ir žmonės dažniau šypsotųsi, ir darbai eitųsi lengviau. O ar jūsų nuotaiką iš tiesų neigiamai veikia prastas oras?

O gal atvirkščiai – manote, kad jums optimizmo netrūksta ir užtrukęs pavasaris nekelia liūdnų minčių? Pastebite, kad jūsų savijautai didesnę įtaką daro kiti gamtos reiškiniai, pavyzdžiui, mėnulio fazė?

Įdomiausios nuomonės autoriui padovanosime prizą – šypseną tikrai sukelsiančią knygą „Banginis prarijo lietuvį: nepaprasti lietuvių nuotykiai 1900 – 1940 metais“.

Nuomonėmis dalinkitės komentaruose ar el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Oras“. Jūsų minčių lauksime iki balandžio 21 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)