Kodėl, prisidengus kažkokiomis dorovėmis imami pinigai, o į biudžetą realiai niekas neatnešama? Konstitucijoje yra parašyta:„valstybės pripažintos bažnyčios bei kitos religinės organizacijos turi juridinio asmens teises“, bet, deja, pas mus kažkaip visi užmirša, kad juridinis asmuo turi ir šiokių tokių pareigų – ne tik, kad sekmadieniais šį bei tą paskaityt iš knygos (...).

Pagal konstituciją, Lietuvoje nėra valstybinės religijos ir ji teoriškai turi būti atskira nuo valstybės ir interpretuota kaip bet kokia kita organizacija su tam tikrom „moralinėm“ išlygom. Šiaip, labai teoriškai, Bažnyčia yra (turėtų būti) viešoji įstaiga. Tai kokiomis moralinėmis normomis jie turi teisę į kažkokias socialines garantijas, jei jie ne itin daug įneša į biudžetą, o veikia praktiškai kaip geras verslas? Tegul, kaip ir visos organizacijos – prašo 2 proc., tikrai daug kas suaukos ir nereiks įstatymų pataisų išradinėti.

Bet pas mus kažkodėl Seime labai daug kas paremta Dievu (t.y. kaip visada be jokios logikos, net nesvarbu ar su Dievu, ar be Dievo). Lenkai už abortus, visokie įvairaus plauko tikintieji - už bažnyčios pašelpimą. Manau, jie ir taip gauna daug. Kam dar kišti? Nebijokit, bažnyčia tikrai į pensiją išėjusiais dvasininkais pasirūpins (kaip ir kiekvienoje bendruomenėje, beje).

Man jau ir taip yra nemalonu žiūrėti, ką daro dabartinis Seimas, bet kodėl niekas nebando blaiviai pamąstyti ir tiesiog kartas nuo karto prisiminti konstituciją ir sveiką protą? Bet negana to, dar ir šelpti organizaciją, kuri gyveną iš „aukų“. Kodėl visur, kur yra Dievas, ten iš karto atsiranda problemų su pinigais? Šito niekada nesupratau ir nesuprasiu.

Konkrečiai prieš pačius dvasininkus ir jų individualias misijas nieko neturiu, bet kaip organizacijai, bažnyčiai, gal užteks taip elgtis ir įregistruoti juridinio asmens statusą (...). Nematau didelio skirtumo, tarp ezoterinių guru, jogos mokytojų, būrėjų – joms irgi duokim pensijas. Nes argumentai būtų tie patys.

Taigi, klausimas vis dėlto lieka toks – kodėl valstybė turi šelpti (...) viešąją įstaigą? Aš mieliau atiduočiau tuos pinigus kokiems nors tyrimams vėžiui, ŽIV (nes maldos, kaip, manau, žinome, – nepadeda, o vaistai – padeda), nei eiliniam bažnyčios stogui ar varpui suremontuoti. O žmonių tikėjimas be didesnės Bačkio pensijos ar geresnio bažnyčios fasado tikrai niekur nepradings. Bačkis be pensijos irgi.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!