Namo gyventojai bandė mažylę išvyti, bet ši, būdama baikšti ir laukinė, vis įlįsdavo į kokią angą, kol galiausiai kažkaip atsidūrė palėpėj, iš kur nukeliavo ant stogo, nuo kurio nukrito ir smarkiai susižalojo (tikslios aplinkybės nežinomos – ar paslydo, ar kokia varna pabaidė). Nelaimė nutiko rugpjūčio 10 d.

Po kelių dienų savanorės ją surado įlindusią į sandėliuką. Buvo aišku, kad katytė Kalvė, toks jai duotas vardas, susižalojo dubens kaulus, abi galines kojeles. Vaizdas košmariškas – atviri lūžiai, sutraiškytos letenytės. Mažylė nuvežta į gydyklą, kur suteikta pirmoji pagalba.

Kitą dieną laukėme traumatologo verdikto. Rentgenas parodė, kad lūžę abu dubens kaulai, išnirę sąnariai. Negalėjome laukti, sprendimą – operuoti ar eutanazuoti mažą, sveiką (neskaitant lūžusių kojyčių) katytę, turėjome priimti dar tą pačia dieną, nors nei globos pasiūlymų, nei reikiamos sumos gydymui neturėjome. Bet ar galime spręsti kam gyventi, o kam mirti? Mūsų pareiga padėti silpnesniems, tad labai tikimės, kad ir jūs nepaliksite mūsų ir mažylės Kalvės vienų.

Kuo skubiau reikalinga laikina globa, kur katytė galėtų tinkamai sveikti ir stiprėti, nes klinikos stacionare Kalvė niekada nepasveiks.

Šiandien abi kojytės operuotos, jau įtvaruose, o ji pati, tokia maža ir gležna, sėdi susigūžusi narvo kampelyje. Jai žūtbūt reikalingas žmogaus dėmesys ir meilė, taip pat jai būtina judėti. Ankštas narvas ir stresas tik kenkia. Kalvei būtinai reikia bendravimo, kad išdrąsėtų, galėtų normaliai po narvelį vaikščioti, pradėti judėti, lipti į dėžę.

Be laikinos globos ir normalaus, gero laikino globėjo nieko nebus. Mėtysime ją po stacionarus, kai gydymas truks mažiausiai 6 savaites? O kas toliau? Nei adaptuosis prie operuotų letenų, nei ką, o jau nekalbant apie jos psichologinę būklę. Stacionaruose niekas su kačiukais nesėdi ir jų kiaurą parą nestebi, nebendrauja, nepriglosto, nes turi ir be to daugybę darbo.

Chirurgo teigimu, rūpestinga, atsakinga pooperacinė priežiūra namuose gali ją pastatyti ant kojų – visi kiti variantai – nieko gero. Kita bėda – finansai, vien operacija kainavo 250 eurų, o kur dar vaistai, papildomi vizitai, procedūros, išlaikymas stacionare.

Todėl prašome visų gerų žmonių pagalbos – paglobokite katytę, padėkite jai pasveikti. Globėjų nepaliksime vienų, patarsime, padėsime. Kalvė šiuo metu Vilniuje. Būsime labai dėkingi ir už finansinę pagalbą.

Mūsų kontaktai – tel. 8 689 73 782, 8 615 58 898, el.p. info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Draugaukime ir socialiniame tinkle.