DELFI skaitytojas Marius pasakojo, kad jo kelionę dviračiu apkartino Vilniuje – Linkmenų, Žalgirio, Geležinio Vilko gatvėse – įrengti dviračių takai. „Likau pasipiktinęs visiškai naujo – tik po žiemos padaryto – dviračių tako kokybe“, – rašė jis.

Marius pasidalijo nuotraukomis, kuriose matyti iš tiesų keisti dviračių takų įrengimo sprendimai: šalia pat tako – stulpas, kai kur takai labai vingiuoti, kertasi su pėsčiųjų taku, turi bortelius, ant kurių sunku užvažiuoti.

„Atkreipkite dėmesį, kad prie perėjos dviračių takas „stebuklingai“ nutrūksta. Toliau dviračių takas tęsiasi Geležinio vilko gatve. Ten yra ženklas „Dviračių ir pėsčiųjų takas“.
Ironiška, kad tai sunku pavadinti dviračių taku. Jis per siauras – ten sunkiai „praslys“ net dviračio vairas, be to, yra status bortelis, ant kurio neužvažiuosi“, – piktinosi vaikinas.

DELFI situaciją pakomentavo SĮ „Susisiekimo paslaugos“ Plėtros projektų vadovas Anton Nikitin. Pasak jo, dviračių takų įrengimas skaitytojo paminėtoje vietoje dar nebaigtas.

„Dėkojame dviratininkui už pastabumą, tačiau atkreiptinas dėmesys, kad kol kas dar ne visi darbai baigti šiose gatvėse ir pėsčiųjų, dviračių takuose, tad kai kurios vietos bus dar pataisytos (tarkime, ne visur įrengtos dangos, dėl to kai kur yra ir per aukšti borteliai), prieš priimant darbus bus tikrinama, ar jie atlikti remiantis projektu. Visa, dar 2013 metais, suplanuota infrastruktūra, dabar atliekant darbus nuolat tobulinama – pavyzdžiui, apšvietimo stulpai, kiek tai įmanoma, patraukti į pėsčiųjų ir dviračių tako ribą“, – sakė A. Nikitin.

Pasak jo, naujai planuojamai dviračių infrastruktūrai bus keliami aukštesni reikalavimai, kad ji būtų patogesnė, kokybiškesnė ir saugesnė.

„Vilniaus miestas jau artimiausiu metu patvirtins kokybinius reikalavimus – rekomendacijas dviračių infrastruktūrai. Tad tiek planuojantys dviračių takus, tiek juos įrengiantys rangovai aiškiai žinos, kokius kriterijus miestas kelia dviračių takams“, – žadėjo specialistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (360)