Valgyti prieš kelionę ji negavo, o vandeniu buvo pasirūpinta visos kelionės metu, nes dubenėlis buvo pritvirtintas prie narvo grotų. Veterinaras patarė jokių vaistų neduoti, jų ir neprireikė, vairuotojas, kuris buvo atsakingas už kelionę, sakė, kad ji jokio streso nepatyrė, nes didžiąją kelionės dalį miegojo.

Po kelionės mums visiems buvo emocijų antplūdis, džiaugsmas liejosi per kraštus tiesiogine prasme – susitikimo proga mūsų mašinoje Vega padovanojo balutę. Kai grįžome į namus, ji puolė viską uostinėti, pažindinosi su nauja aplinka, o prieš miegą jau ir žaidė.

Veterinarinė priežiūra Norvegijoje atliekama panašiai kaip ir Lietuvoje – jei nori ateiti patogiu laiku ir patekti pas daktarą, reikia registruotis bent jau dieną prieš, o jei atėjai nesusitaręs, lauksi eilėje. Norvegijoje yra labai palankios sąlygos apdrausti gyvūną, taigi mes už vizitą pas veterinarą mokame 20 proc. sumos, o likusią dalį padengia draudimas.

Ar esame laimingi būdami kartu? Manau, kad laimingi – per paprastas žodis. Mes – euforijoje, nes kiekviena diena mums yra tarsi dovana. Linkiu visiems turėti tokią mylinčią širdį, kuri duoda tiek daug gero, neprašydama atlygio. Niekada net nesvarstėme galimybės kažkur palikti savo Vegą, net atostogų metu. Ji yra daugiau nei šeimos narys, ji – mūsų mergaitė, kvepianti sausainiais.

Jei tektų šunį gabenti dar kartą, gal pati su ja skrisčiau lėktuvu, bet ne todėl, kad kas nors buvo negerai kelionėje, o todėl, kad prailgo laukimas. Skaičiavau minutes, kiek liko iki mūsų susitikimo. Atrodė, kad viskas trunka amžinybę.

VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ projekto „neBrisius.lt“ idėja užsikrėtė nuo Amerikoje vykusio „Why We Rescue“ ir, gavę idėjos autorių leidimą bei palaikymą, pradėjo analogišką ilgalaikį projektą Lietuvoje. Projekto metu fotografuojami žmonės su augintiniais, priglaustais iš prieglaudų ar gatvės, talpinamos jų laimingos istorijos, kurios, tikimės, užkrės vis daugiau ir daugiau žmonių!

Prisijunk prie projekto „neBrisius.lt“! Dėl detalesnės informacijos kreipkitės el. paštu info@ggi.lt.